AUTOpro
Green car

Aston Martin-ul prințului Charles merge cu vin și zer de brânză

printul charles aston martin vin branza

Prințul Charles, moștenitorul tronului britanic, are un Aston Martin care merge cu vin și zer de brânză. Anunțul a fost făcut de însuși monarhul de Mountbatten-Windsor.

Automobilul primit cadou de la mama sa, Regina Marii Britanii, la împlinirea vârstei de 21 de ani – un Aston Martin DB6 Volante – a fost convertit pentru a funcționa cu combustibil sustenabil care produce mai puține emisii la ardere. Acesta este cunoscut drept E85 în Marea Britanie, neavând nicio legătură cu rețeaua europeană de drumuri.

Prințul Charles a spus că al său DB6 Volante folosește resturile de vin și zerul de brânză nefolosit în combinație cu benzina fără plumb. Astfel rezultă un biocombustibil care înmagazinează suficientă energie pentru a propulsa mașina oficialului fără nicio schimbare sesizabilă la capitolul putere.

Combustibilul E85 este format din 85% bioetanol și 15% benzină fără plumb.

Bioetanolul este obținut prin fermentarea zahărului și a componentelor amidonului rezultate din procesarea plantelor. În situația prințului Charles, au fost utilizate resturile rămase de la vin și brânză.

În Marea Britanie este posibil să realizezi conversia mașinii fără prea multe hățișuri pentru a folosi biocombustibili și păstra puterea originală. Mai mult, prin această retehnologizare sistemul de propulsie devine mai silențios.

Articole similare

Skoda Octavia ar putea primi o versiune 100% electrică până la sfârșitul deceniului

Mihai Morcovescu

Dieselgate face încă o victimă! CEO-ul Audi, Rupert Stadler, tocmai a fost arestat!

Filip Sîrbu

Castrol, parteneriat cu XING pentru răcirea avansată a bateriilor EV-urilor

Florin Amariei

Leave a Comment