AUTOpro
Green car

General Motors și LG, acord pentru achitarea bateriilor defecte

hertz

General Motors (GM) și LG au ajuns la un acord pentru achitarea bateriilor defecte instalate pe modelele Bolt EV.

Rechemarea a început în 2020 pentru modele din anii 2017 și 2019. Inițial, se estima un cost total al operațiunilor de aproximativ 690 de milioane de euro. Acum, însă, a fost depășit pragul de 1,5 miliarde de euro. Defecțiunile au fost constatate și pentru alte Bolt-uri.

Producătorul auto a menţionat că speră să înceapă reparaţiile luna aceasta.

GM a trebuit să cheme la revizie toate autovehiculele Chevrolet Bolt EV, principalul model electric al companiei, produse din 2016, din cauza unui defect la modulele bateriilor furnizate de LG Electronics.

Rambursarea celor 1,9 miliarde de dolari se va reflecta în rezultatele din al treilea trimestru al acestui an, a subliniat GM.

“LG este un furnizor apreciat şi de încredere al GM şi suntem satisfăcuţi de acest acord. Echipele noastre de inginerie şi producţie continuă să colaboreze pentru a accelera producţia de noi module de baterii şi sperăm să începem luna aceasta reparaţiile la autovehicule”, a declarat vicepreşedintele GM pentru achiziţii şi furnizare, Shilpan Amin.

Iniţial, GM a chemat la revizie, la nivel mondial, 69.000 Bolt EV, modelele din 2017 în 2019, pentru a rezolva problema bateriilor şi a estimat că aceste defecţiuni o vor costa circa 800 de milioane de dolari.

Dar, pe 20 august, GM a anunţat extinderea chemărilor la revizie a autovehiculelor Bolt EV, până la 73.018 unităţi din America de Nord, modelele din 2019-2022, ceea ce va presupune cheltuieli suplimentare de un miliard de dolari.

GM a precizat că va înlocui modulele defectuoase ale bateriilor, produse de LG în Coreea de Sud.

Articole similare

Nevera – noul copil teribil al croaților de la Rimac

Filip Sîrbu

Cele mai cool concepte ale Salonului Auto de la New York

administrator_autopromag

Primele imagini cu modelul electric Honda ce va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva

Dragos Baltateanu

Leave a Comment