AUTOpro
Generale Preview

Opel GT Concept va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva

Opel va aduce la Geneva acest superb concept cu două locuri, cu tracțiune spate, un propulsor în trei cilindri ce dezvoltă 145CP și o greutate redusă, ce va fi pe placul multor entuziaști.

Având o capotă lungă clasică, GT Concept se inspiră din conceptele XVR și GT Concept prezentate la același salon acum 50 de ani. Oglinzile retrovizoare și mânerele ușilor au fost înlăturate, locul acestora fiind luat de două camere video și un touchpad pentru acționarea electrică a ușilor pe plafon.

Geamurile laterale laminate fac aparent corp comun cu plafonul, iar parbrizul este delimitat doar de o dungă roșie ce se continuă și la nivelul pneurilor de pe puntea față, interiorul nefiind încă vizibil.

Motorul amplasat în față construit din aluminiu cu capacitatea e 1 litru și care dezvoltă 145CP și un cuplu de 205Nm, dar și greutatea proprie de sub 1000kg, fac din GT Concept un posibil rival pentru Mazda MX-5. Accelerația 0-100 km/h se va derula pe parcursul a 8 secunde, în timp ce viteza maximă declarată este 215 km/h.

Articole similare

Limuzina Tesla Model S P85D accelerează mai bine ca un Ferrari

administrator_autopromag

Fabrice Cambolive, fost director la Dacia, va fi începând cu 1 februarie noul CEO al mărcii Renault

Mihai Morcovescu

Rezultat financiar surprizător la Fiat Chrysler Automobiles

administrator_autopromag

Leave a Comment