AUTOpro
Generale Green car Stiri

Viitoarele modele electrice Volkswagen vor folosi noi materiale reciclate (cu video)

Producătorul german de automobile Volkswagen a anunțat că viitoarele modele electrice din gama ID vor folosi noi materiale reciclate în habitaclu. Acestea vor fi realizate din PET-uri reciclate și chiar din resturi marine reciclate. În schimb, se va renunța la folosirea cromului la interior, care va fi înlocuit cu o vopsea bio care îi imită aspectul.

Oficialii companiei spun că vor folosi și alte plastice reciclate pentru a reduce nivelul emisiilor de CO2 în procesul de producție al automobilelor cu emisii zero.

Volkswagen va folosi resturi din plastic găsite pe fundul mărilor și oceanel

Volkswagen

Marca germană ne-a obișnuit cu spiritul său creativ și inovator, mai ales când vine vorba de modelele electrice din gama ID. Scopul celor de la VW este acela de a-și reduce amprenta la carbon și de aceea cercetează noi abordări promițătoare pe care urmează să le implementeze în producția de serie.

Potrivit comunicatului oficial Volkswagen, aceste materiale se vor regăsi pe electricele ID.3, ID.4, ID.5 și ID.7 începând din acest an. Utilizarea materialelor non-animale și a celor reciclate în habitaclu a putut fi văzută deja pe monovolumul electric ID.Buzz, care a fost lansat anul trecut.

Majoritatea suprafețelor din habitaclul lui ID.Buzz, dar și al viitoarelor modele electrice Volkswagen sunt și vor fi confecționate din PET-uri reciclate sau din resturi din plastic găsite pe fundul mărilor și oceanelor. Ne referim aici la husele scaunelor și ale banchetei, care sunt realizate din fire Seaqual care, potrivit Volkswagen, constă din resturi marine (10%) și PES-uri reciclate (90%).

Germanii spun că, prin folosirea unor astfel de materiale, vor fi reduse emisiile de dioxid de carbon cu până la 32% comparativ cu utilizarea materialelor convenționale. În același timp, căptușeala plafonului și covorașele sunt realizate din poliester reciclat și din alte plastice reciclate. În plus, Volkswagen va renunța la folosirea cromului, care va fi înlocuit cu o vopsea ecologică care îi imită aspectul.

Volkswagen va merge chiar mai departe și va folosi astfel de materiale reciclate la unele elemente de protecție situate în partea inferioară a caroseriei. Toate aceste modificări se vor regăsi în premieră pe noul model ID.3 facelift, care va fi dezvăluită oficial în ziua de 1 martie.

Sursa: Volkswagen

Articole similare

Rolex și Goodwood SpeedWeek au adus un omagiu mașinilor de curse

Prezentare inedită Mini Cooper SE în România

Robert Stan

Exclusiv AUTO pro!! Noul Audi A6 surprins în teste!!!

Filip Sîrbu