AUTOpro
Prezentari Stiri

Familia ID se extinde – VW ID.Buzz a fost lansat

VW ID.Buzz, noua navetă electrică din familia ID și-a făcut apariția în urmă cu câteva zile. ID.Buzz este al 4-lea membru al familiei electricelor Volkswagen ID, după ID.3, 4, 5, fiind și primul monovolum complet electric ID.

Cu specificații asemănătoare modelelor precedente, VW ID.Buzz este dezvoltat pe platforma MEB, fapt ce demonstrează un grad mare de adaptabilitate al acesteia (de la ID.3, la un monovolum spațios).

Din punct de vedere al design-ului, VW ID.Buzz seamănă cu VW T1, primul microbuz al companiei Volkswagen, care s-a bucurat de un succes uimitor încă de la apariție, din 1950. Se pare că peste 8 milioane de exemplare au fost produse de-a lungul timpului în întreaga lume.

De asemenea, VW ID.Buzz vine în 2 variante: Buzz și Buzz Cargo, care va putea fi folosit pentru transportul diferitelor mărfuri.

Asemănător cu T1, VW ID.Buzz are un logo mare în mijlocul capotei, un design mai turtit în partea din față și o caroserie în 2 culori, cu un ”V„ spre bara frontală, dar și elemente de design pe stalpul final care amintesc de clasicul T1.

Legat de motoare, momentan este anunțată prezența motorului de 204 CP, care să propulseze noul model. Acesta este conectat la o baterie cu o capacitate de 82 kW (sau 77 kW capacitate utilă), viteza maximă fiind de 145 km/h.

Vezi aici testul cu Volkswagen ID.4 GTX.

Tot legat de baterie, VW ID.Buzz va suporta încărcare la curent continuu (DC) de până la 170 kW, care să asigure o încărcare de la 5 la 80% în cam 30 de minute. La curent alternativ (AC), monovolumul va putea fi încărcat la 11 kW. În plus, Buzz va putea să și transfere curent din baterie (pentru vreo cabană, cel mai probabil), printr-un wallbox bidirecțional.

Din punct de vedere dimensional, ambele variante VW ID.Buzz măsoară 4,712 m lungime și 1,985 m lățime. Buzz simplu are o înălțime de 1,937 m, iar Cargo 1,938 m, fiind puțin mai înalt. ID.Buzz poate oferi până la 2205 litri volum interior, în timp de Cargo se laudă cu un volum de 3.9 metri cubi la interior.

Potrivit celor de la Volkswagen, VW ID.Buzz are un coeficient de rezistență la înaintare asemănător unei mașini normale, chiar dacă este un monovolum. Acest lucru asigură un consum redus de energie, ce ar trebui să se refle într-o autonomie crescută.

Conform informațiilor obținute în premieră de la Volkswagen Vehicule Comerciale din România, VW ID.Buzz ar ajunge la noi în țară la finalul anului 2022 în versiune scurtă (ID.Buzz și ID.Buzz Cargo), iar în versiune lungă la începutul lui 2023.

De asemenea, VW ID.Buzz ocupă un loc important atât pentru turismele VW, cât și pentru vehiculele comerciale, fiind primul microbuz pentru transport persoane 100% electric, ce vine și în variantă Cargo, care alături de e-Crafter să poată asigura transportul mărfurilor prin oraș și împrejurimi într-um mod prietenos cu mediul.

Articole similare

Mazda2 a primit o serie de actualizări la exterior și la interior. Prețuri de la 15.790 de euro

Mihai Morcovescu

Nevera – noul copil teribil al croaților de la Rimac

Filip Sîrbu

Acesta este noul Renault Espace, monovolumul care a fost transformat într-un SUV cu 7 locuri (cu video)

Mihai Morcovescu

Leave a Comment