AUTOpro
Generale Industrie Stiri

Modelele Audi care vor fi lansate începând cu 2024 vor avea un design mai prietenos și mai puțin agresiv

Conceptele Audi din seria „Sphere” – Activesphere, Grandsphere, Urbansphere și Skysphere – ne-au oferit suficiente de multe indicii despre viitorul în materie de design ale modelelor pe care producătorul german le va construi în următorii ani.

De altfel, potrivit șefului de design Marc Lichte, Audi va introduce în curând un nou limbaj de design, care va face ca viitoarele mașini din Ingolstadt să afișeze un look mai prietenos și mai puțin agresiv comparativ cu actualele modele.

Începând cu noua generație a navei amiral A8, care va sosi în 2024 în versiune pur electrică și care va fi inspirat de conceptul Grandsphere, Audi va lansa peste 20 de noi modele până în 2026.

Audi va introduce un nou limbaj de design

Audi

Marc Lichte a declarat pentru revista britanică Top Gear, citată de Motor1, că limbajul de design al mașinilor Audi se va schimba la 180 de grade.

Viitoarele modele vor adopta un look „mai fluid, mai prietenos și mai puțin agresiv”. „Cred că această mașină (n.n. – conceptul Activesphere) este un bun exemplu. Aș putea spune că nu este agresivă, ba dimpotrivă. Are un design foarte fluid, foarte prietenos, foarte… nu există nici o muchie la exterior. De altfel, observ că există o tendință generală în industria auto ca designul să devină mai prietenos. Iar la Audi acest lucru se va întâmpla cu siguranță”, a declarat Lichte pentru Top Gear.

În același timp, germanii vor pune mai mult accent pe designul interior decât pe cel exterior, iar liniile agresive ale caroseriei vor dispărea. În plus, procesul de proiectare al viitoarelor modele Audi va fi diferit. Mai întâi va fi creat interiorul mașinii, iar apoi va fi desenată caroseria. Altfel spus, procesul de desenare al viitoarelor modele Audi va fi invers comparativ cu cel de acum.

Alături de acestea, șeful de design al mărcii mai precizează că tranziția către platforme dedicate mașinilor electrice îi oferă echipei sale mai multă libertate de creație. Asta pentru că designerii nu vor fi nevoiți să ia în considerare motorul și unele componente ale trenului de rulare în designul final.

Audi va lansa din 2026 doar automobile 100% electrice

Această schimbare de optică vine pe fondul războiului din Ucraina. „Unul dintre motive este acela că există un război nu foarte departe de aici. Acesta are un impact asupra tuturor. Sincer vorbind, nu-mi place acest stil agresiv. Există mult mai multe oportunități. De aceea, designerii nu se mai concentrează asupra acestui design agresiv. Asta este interpretarea mea”, a mai spus oficialul Audi.

Tranziția către automobilele electrice oferă designerilor mai multă libertate. Lichte spune că aceștia nu vor mai trebui să ia în calcul componente precum motorul termic. Ultimul model nou Audi echipat cu motor cu ardere internă va fi lansat în 2025. Începând cu 2026, toate mașinile pe care le va produce vor fi 100% electrice.

Până în 2033, producția de automobile cu motoare clasice pe benzină și diesel la nivel global se va încheia. Excepție ar putea face China, în funcție de cererea de pe piața locală.

Sursa: Top Gear

Articole similare

Marca Porsche, verificată de autoritatea germană pentru transport

Robert Stan

Castrol ON e-Fluids: creșteri de performanță pentru Jaguar Racing în Formula E

Gabi Gogiu

Salonul Auto Moto 2015, oglinda pieței auto românești

Stan Robert