AUTOpro
Generale Romania my love Stiri

Facelift și motorizări noi pentru Mercedes-Benz GLA

Noul Mercedes-Benz GLA începe primăvara anului 2017 cu o gamă extinsă de motorizări, o stilizare accentuată atât la interior, cât și exterior, dar și cu noutăți la nivelul versiunilor de echipare. Astfel, SUV-ul compact Mercedes-Benz se remarcă printr-o prezență mai impunătoare, caroseria având un aspect considerabil mai robust. Noul Mercedes-Benz GLA va fi disponibil în România începând cu luna aprilie a acestui an, prețurile pornind de la 29.339 euro pentru modelul GLA 180. Vârful de lance al seriei este noul Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC, disponibil acum și într-o versiune de echipare eminamente sportivă, intitulată Yellow Night.

GLA este singurul model de serie din acest segment de piață care oferă dotări de siguranță și confort precum camera de 360 grade sau opțiunea HANDS-FREE ACCESS.Mercedes-Benz GLA 220d 4MATIC, X 156 (2017)

O nouă adiție la nivelul gamei de motorizări pe benzină o reprezintă GLA 220 4MATIC. Cu o putere de 184 CP (135 kW) și un cuplu maxim de 300 Nm, aceasta se încadrează între cele două motoare de 156 CP (115 kW) și 211 CP (155 kW). Modelul GLA 220 4MATIC va suplimenta gama de motorizări pe benzină disponibile cu tracțiune integrală. Cu o putere de 184 CP (135 kW), acest model reprezintă o propunere atractivă și este, totodată, unul dintre cele mai economice modele din clasa sa, cu un nivel de emisii de CO2 de doar 152 g/km. Versiunea diesel GLA 180d este campionul eficienței la nivelul segmentului, cu un nivel de emisii CO2 de doar 103 g/km.Mercedes-Benz GLA 220d 4MATIC, X 156 (2017)

Clienții pot opta pentru trei variante de suspensie: suspensia confortabilă, disponibilă standard pe GLA, suspensia cu garda redusă la sol, disponibilă opțional (în variantele de echipare AMG sau în cadrul pachetului Dynamic Handling), respectiv suspensia off-road (opțională), în cazul căreia garda la sol este cu 30 mm mai ridicată față de versiunea standard. Această modificare permite o mai bună performanță off-road datorită gărzii înalte la sol, a poziției mai înalte la condus și a finisajelor off-road.Mercedes-Benz GLA 220d 4MATIC, X 156 (2017)

Disponibile la cerere, farurile frontale LED High performance înlocuiesc actualele faruri bi-xenon. Pe lângă iluminarea excelentă, acestea sunt caracterizate de culoarea similară luminii naturale, ceea ce le face mai prietenoase pentru condusul pe timp de noapte. Consumul energetic a fost, de asemenea, scăzut: cu circa 60% mai puțin față de tehnologia cu Xenon și cu aproximativ 70% mai puțin față de tehnologia cu halogen.  Mercedes-Benz GLA 220d 4MATIC, X 156 (2017)

Siguranța este prioritatea de top pentru Mercedes-Benz. Modelele GLA vin echipate în dotarea standard cu sistemul “Active Brake Assist”, care avertizează șoferul în cazul în care nu există suficientă distanță față de vehiculul din fața sa și, dacă este necesar, frânează în funcție de situație. Dacă sistemul detectează că șoferul reacționează cu întârziere, acesta va frâna automat pentru a preveni o coliziune sau pentru a minimiza consecințele unui eventual impact. Noul GLA include, de asemenea în dotarea standard, sistemul “ATTENTION ASSIST”, acesta putând depista semne de amețeală sau oboseală ale șoferului, recomandându-i acestuia o pauză.

Articole similare

MG va dezvălui la Salonul Auto de la Geneva un nou sedan electric cu o autonomie de 800 km

Mihai Morcovescu

Americanii de la Prieto au dezvoltat o baterie 3D care se încarcă în doar 3 minute (cu video)

Mihai Morcovescu

Noul Hyundai Elantra facelift primește cameră de bord integrată și cheie digitală. Debutul este planificat pentru sfârșitul lui 2023

Mihai Morcovescu

Leave a Comment