AUTOpro
Generale Industrie Stiri

Doi angajați ai unei uzine Mercedes-Benz sunt acuzați că au luat mită de milioane de euro

Constructorul german de automobile Mercedes-Benz se află în centrul unui imens scandal de corupție după ce doi dintre angajații uzinei din orașul german Sindelfingen sunt acuzați că au luat mită în valoare de câteva milioane de euro. Poliția LKA – poliția criminală federală din Germania – a declanșat o anchetă în acest caz la respectiva fabrică.

Anchetatorii au confiscat de acolo un telefon mobil și calculator. Mai mult, LKA a cercetat și domiciliul unuia dintre angajații acuzați. Reprezentanții companiei din Stuttgart pretind faptul că Mercedes-Benz ar fi, de fapt, partea vătămată în acest caz, motiv pentru care aceasta a și depus o plângere împotriva angajaților vizați de anchetă.

Mercedes-Benz a depus plângere împotriva angajaților

Mercedes-Benz

Potrivit publicației germane Bild, nu se cunoaște suma sumelor de bani pe care le luau cei doi angajați, însă se vorbește neoficial de câteva milioane de euro.

După cum informează sursa citată, totul ar fi început de la departamentul de achiziții al fabricii Mercedes-Benz din Sindelfingen. Se pare că metodele prin care cei doi angajați luau mită constau în niște scheme destul de complexe, ceea ce a făcut necesară intervenția celor mai buni experți din țară pentru o astfel de infracțiune. Deocamdată, acestea sunt informațiile care au „transpirat” dinspre Germania vizavi de acest caz.

Uzina Mercedes-Benz din Sindelfingen este situată la periferia orașului Stuttgart. În această fabrică sunt asamblate modelele E-Class și S-Class, precum și noul vehicul pur electric EQS. Linia de producție este funcțională încă din anul 1915 și are la ora actuală circa 35.000 de angajați. Recent, Mercedes-Benz a sărbătorit 22 de milioane de mașini produse la această uzină.

Sursa: Bild

Articole similare

Volvo a dezvăluit noul model EM90, primul monovolum electric din istoria mărcii

Mihai Morcovescu

EXCLUSIV – Gilles Vidal, Chief Designer Renault, ne prezintă noul Renault 5 E-Tech (VIDEO)

Darius Pana

Valoarea companiei Tesla depășește 500 de miliarde de dolari

Andrada Arsenie