AUTOpro
Generale Green car Stiri

Noul Opel Grandland electric va intra în producție în 2024 la uzina din Eisenach

Producătorul german de automobile Opel a anunțat oficial că viitorul Grandland electric va fi introdus în producția de serie în a doua jumătate a anului 2024 la uzina pe care o deține în Germania, la Eisenach.

Pentru asta, Grupul Stellantis, din care face parte marca cu sediul în Rüsselsheim, va investi 130 de milioane de euro pentru modernizarea liniei de asamblare din orașul german.

Opel pregătește o investiție de 130 de milioane de euro

Opel

Fabrica din Eisenach a fost inaugurată în luna septembrie 1992 atunci când a demarat producția modelului Opel Astra. În cursul anului trecut, această unitate de producție a sărbătorit 30 de ani de existentă cu un eveniment „Open Day” care a marcat atingerea pragului de 3,7 milioane de vehicule produse.

În momentul de față, la uzina din Eisenach este produs modelul Opel Grandland, care este disponibil și într-o configurație plug-in hybrid. Mașina și-a făcut un nume în segmentul SUV-urilor compacte, iar anul viitor va oferi și o versiune pur electrică, ce va fi produsă la aceeași fabrică.

Reprezentanții grupului Stellantis au anunțat printr-un comunicat de presă că viitorul Grandland cu emisii zero va fi asamblată tot la Eisenach. Acest lucru va fi posibil la capătul unei investiții în valoare totală de 130 de milioane de euro, pentru modernizarea uzinei.

Noul Grandland electric va fi construit pe noua arhitectură STLA Medium, care promite o autonomie de până la 700 de kilometri.

„Construim aici vehicule de înaltă calitate de 31 de ani și ne-am îmbunătățit continuu competitivitatea. Vom rămâne pe această direcție și cu succesorul electric al lui Grandland”, a declarat Florian Huettl, CEO Opel. „Această decizie reprezintă un alt pas important pentru Opel în drumul către obiectivul declarat de a deveni marcă pur electrică în Europa până în 2028”, a mai spus oficialul german.

Investiția în sit-ul de producție din Eisenach reprezintă un pas esențial în îndeplinirea angajamentelor din planul strategic Dare Forward 2030. Acesta prevede reduceri importante ale emisiilor de CO2, și anume la jumătate până în 2030. În același timp vor fi evaluați parametrii pentru ca Opel sp devină neutră la carbon până în 2038.

Sursa: Opel

Articole similare

Mercedes-Benz se repoziționează pe piața automobilelor de lux

Lake Garda Travel Guide and What to See and Do

Mihai Predescu

Dacia a implementat noua siglă pe modelele sale în toate cele trei uzine în doar 24 de ore (cu video)

Mihai Morcovescu