AUTOpro
Generale Stiri Tehnologie

Aplicația Google Maps arată acum unde se află mijloacele de transport STB în timp real

Primarul general al Bucureștiului, Nicuşor Dan, a anunțat printr-o postare pe pagina personală de Facebook că, de-acum, aplicaţia Google Maps va indica în timp real locul în care se află fiecare mijloc de transport în comun STB.

În acest fel, călătorii care folosesc transportul public din Capitală vor avea posibilitatea să aleagă un traseu optim.

Google Maps, în sprijinul utilizatorilor mijloacelor de transport STB

Google Maps

Aplicaţia este disponibilă pe majoritatea telefoanelor mobile, fiind foarte uşor accesibilă de către utilizatori. „Călătorii care folosesc mijloacele de transport în comun din Capitală pot vedea de astăzi (n.n. – miercuri) în aplicaţia Google Maps unde se află exact pe traseu autobuzul, tramvaiul sau troleibuzul cu care urmează să se deplaseze.

Aplicaţia calculează cea mai bună rută pe care o pot alege călătorii până la destinaţia finală, incluzând în variante metroul şi/sau trenul. Intermodalitatea este atât un element de noutate, cât şi un mare avantaj pentru pasageri, care îşi pot alege sau schimba traseul în funcţie de timpii de aşteptare”, a scris primarul general al Bucureștiului pe pagina personală de Facebook.

În același timp, edilul Capitalei a precizat că „datele de localizare de pe GPS-ul mijloacelor de transport în comun ale operatorilor din regiunea Bucureşti – Ilfov sunt transmise în timp real către Google. „Orice utilizator al aplicaţiei Google Maps le poate accesa. Astfel, ne aliniem marilor capitale europene în privinţa informării călătorilor care folosesc mijloacele de transport în comun.

Cu aceeaşi aplicaţie, călătorii se pot ghida în oricare din marile oraşe din Europa. Parteneriatul pe care l-am încheiat cu Google este rezultatul efortului comun al colegilor de la STB şi TPBI”, a mai adăugat Nicușor Dan.

Aceeași funcționalitate era până acum disponibilă doar în aplicația Info STB.

Sursa: Agerpres

Articole similare

Alpine A290_β, conceptul care anunță primul hot-hatch electric al mărcii. Acesta va debuta pe 9 mai

Mihai Morcovescu

Opel aniversează 30 de ani de la lansarea modelului Corsa B

Mihai Morcovescu

Audi va lansa și construi cinci modele e-Tron în China

Filip Sîrbu