AUTOpro
Stiri

O insulă grecească va introduce transportul public electric

Volkswagen va furniza vehicule electrice, puncte de încărcare și servicii de ride-sharing pe o insulă mică din Grecia, în timp ce țara analizează modalități de a construi un sistem de transport mai ecologic.

CEO-ul Volkswagen, Herbert Diess, și secretarul de stat al Ministerului de externe al Greciei, Konstantinos Fragogiannis, au semnat un acord pentru implementarea proiectului ce presupune introducerea unui sistem de transport electric pe insula grecească Astypalea, care are aproximativ 1.300 de locuitori. Potrivit Reuters, această înțelegere a fost încheiată miercuri, la un eveniment care a avut loc în spațiul virtual.

Proiectul, care se va desfășura inițial timp de șase ani, va face ca o parte din serviciul de închiriere a vehiculelor de pe insulă să fie transformat într-un serviciu de ride-sharing cu vehicule și scutere electrice. Vehiculele comerciale și cele din sectorul public vor fi, de asemenea, electrice, au spus cele două părți implicate, fără a oferi mai multe detalii.

În total, proiectul presupune înlocuirea a aproximativ 1.500 de vehicule cu motor cu combustie cu aproximativ 1.000 de vehicule electrice. Volkswagen își va instala încărcătoarele Elli pe toată insula pentru a oferi aproximativ 230 de puncte private de încărcare și mai multe puncte publice de încărcare.

Obiectivul nostru pe termen lung este ca mobilitatea neutră din punct de vedere climatic să fie la îndemâna tuturor. Prin intermediul proiectului Astypalea vom explora cum să realizăm în prezent această viziune”, a spus Diess.

Astypalea, o destinație turistică foarte cunoascută, are în prezent un serviciu de transport public foarte limitat, cu doar două autobuze, iar cererea de energie este obținută aproape în totalitate din combustibili fosili.

Grecia s-a bazat mult timp pe cărbune, dar premierul grec Kyriakos Mitsotakis și-a propus să renunțe la utilizarea combustibililor fosili și să stimuleze utilizarea energiei regenerabile.

„Cred cu tărie în parteneriate. Guvernele nu se pot descurca singure, iar sectorul privat nu are răspunsul la fiecare întrebare ”, a spus Mitsotakis, în timpul evenimentului.

Articole similare

Previziunile APIA pentru piața auto din România în anul 2023

Darius Pana

Interviu în exclusivitate cu Michael Shu, CEO BYD, episodul 2: „Suntem cel mai bun producător de mașini electrice, care produce și baterii”

Dan Vardie

Pininfarina AutonoMIA, exponentul mobilității viitorului

Filip Sîrbu

Leave a Comment