AUTOpro
Stiri

Bentley va produce doar masini electrice din 2030

Constructorul auto britanic Bentley a anuntat ca va produce doar masini electrice din 2030.

Intreaga gama de automobile Bentley va fi complet electrica din 2030, iar pana in 2026 marca va construi numai automobile plug-in hybrid. V8-ul si W12-ul vor fi inlocuite de motorizari ajutate de electrificare, dupa care motoarele pe combustie interna vor fi eliminate complet.

Bentley, care de-abia si-a aniversat centenarul, a anuntat ca va lansa in 2021 doua modele noi plug-in hybrid care sunt parte integranta din strategia marcii denumita “Beyond100”.

“Intr-un deceniu Bentley se va transforma dintr-o companie auto de lux cu o vechime de 100 de ani intr-o noua, sustenabila, si complet etica structura ce va fi un adevarat model de urmat in sectorul luxury”, a spus CEO-ul constructorului britanic, Adrian Hallmark.

Compania bazata in Crewe are in acest moment o singura masina plug-in hybrid: Bentley Bentayga Hybrid.

Din portofoliul curent mai fac parte: Flying Spur si Continental.

Asa cum am anticipat si noi anterior, tranzitia catre masini complet electrice va duce la pierderea de locuri de munca. Bentley a anuntat in vara anului curent ca va concedia aproape 1.000 de angajati. Marca britanica este detinuta de Volkswagen, concern care a anuntat recent ca a ajuns din nou pe profit in trimestrul trei din 2020.

Si Rolls-Royce a anuntat ca va produce primul sa model integral electric in acest deceniu, urmand ca pana la finele lui 2029 sa devina un constructor auto care va produce doar masini electrice exclusiviste. Conceptul 103EX a oferit o privire in viitor asupra a ceea ce ar urma sa produca marca britanica perceputa ca fiind cea mai luxoasa din lume.

Graba catre electrificare pe care o marturisim la toate marcile auto europene si cele care importa modele pe batranul continent este amplificata de planurile Comisiei Europene de a reduce poluarea pentru atingerea tintei “carbon neutral by 2050”.

Articole similare

Audi Q7 primește un facelift și motorizări îmbunătățite

Dragos Baltateanu

Câștigătorii primelor trei etape din Cupa Suzuki iau startul și în Raliul Moldovei

Filip Sîrbu

Acțiunile GM, în creștere. Gigantul auto va produce mașini electrice pentru livrări

Florin Amariei

Leave a Comment