AUTOpro
Test drive

DRIVE TEST. Mercedes-Benz GLB 250 4Matic – utilitate premium

test drive glb

Noul Mercedes-Benz GLB a ajuns in Romania, asadar l-am desprins din mainile importatorului si l-am pus la munca. Avem cateva lucruri de raportat, dupa aventura de peste 1000 de kilometri.

Mercedes-Benz GLB (X247) este un crossover subcompact SUV complet nou construit in Mexic si China. Se bazeaza pe platforma MFA2 precum Clasa A, insa beneficiaza de o marime generoasa si o garda la sol mai buna. In portofoliul marcii este situat fix intre GLA si GLC.

Sa-l descoperim impreuna!

GLB-ul care a facut posibila o escapada in Bucovina avea Linia AMG echipata, asadar primul lucru pe care l-am observat a fost grila impunatoare. Marimea insemnului marcii ce troneaza in mijlocul intregului ansamblu fata, modul in care este flancata de doua linii perforate uniform si panoul plin de puncte argintii stabilesc de la bun inceput faptul ca GLB este special.

DRIVE TEST. Mercedes-Benz GLB 250 4Matic

Farurile au o forma neobisnuita pentru stilul cu care constructorul auto german ne-a obisnuit pana acum, dar aceasta il pozitioneaza clar intre toate modelele marcii.

drive test mercedes-benz glb

Mercedes-Benz nu a lasat detaliile la voia intamplarii. Nu exista elemente de siguranta care sa protrube deranjant in exterior, iar sistemele de asistenta sunt ascunse cu bun gust. Pana si gurile de aerisire astupate sunt realizate cu cap!

Din lateral, observam faptul ca GLB e gandit pentru a fi practic, dar si fasnet. Marimea sa nu intimideaza, ci isi incurajeaza viitorul proprietar sa infrunte provocarile din mediul urban, fara a renunta la placerile oferite de libertatea rurala. Marimea generoasa a usilor si suprafetele vitrate mari invita privitorul la ganduri familiste. Copiii se vor bucura de spatiu si privelisti.

DRIVE TEST. Mercedes-Benz GLB

Din spate, noul GLB arata clar ca un crossover SUV capabil. Am apreciat elementele cromate ce contrasteaza policarbonatul menit sa protejeze vopseaua de intemperii si forma imputernicita.

DRIVE TEST. Mercedes-Benz GLB

Per total, acest SUV este un automobil aratos. As schimba, totusi…

Drive test-ul complet va fi disponibil in noul numar al revistei AutoPro!

Articole similare

Test drive Nissan X-Trail e-Power – Locomotiva niponă

Filip Sîrbu

Test drive Citroen Ami – Ami sau a nu mi

Filip Sîrbu

Test drive Nissan Juke Hybrid – Evoluție scontată

Filip Sîrbu

Leave a Comment