AUTOpro
Comment Stiri

Controversa SSC Tuatara. A fost sau nu stabilit un nou record de viteza?

Compania americana SSC a anuntat la sfarsit de octombrie 2020 ca a detronat Koenigsegg Agera RS si a stabilit un nou record mondial de viteza. A devenit cel mai rapid autovehicul de serie din lume. Pentru cateva zile.

Uite recordul, nu-i recordul! Sau… cum ne-a mintit SSC Tuatara? „Hypercarul SSC Tuatara obtine titlul de cea mai rapida masina de serie din lume”, titreaza triumfator un comunicat al companiei americane. Mai mult, pilotul Oliver Webb, cel care a condus automobilul cu o presupusa viteza medie de peste 508,7 km/h, a spus ca ar fi putut depasi chiar si aceasta valoare in conditii meteo mai bune.

Pentru a castiga titlul detinut anterior de Koenigsegg Agera RS au fost necesare doua incercari pe State Route 160. Masuratorile au fost efectuate, asa cum spun regulile, in mai putin de o ora. SSC Tuatara s-a deplasat de-a lungul a aproximativ 11 km pe ambele sensuri ale drumului public si a inregistrat 484,53 de km/h, respectiv 532,93 km/h. Rezultatul final: 508,73 km/h. Recordul a fost considerat doborat, fiind comunicat in majoritatea publicatiilor de profil de pe mapamond!

Mai mult, reprezentantii SSC chiar au precizat ca Dewetron, compania austriaca responsabila de masuratori, a verificat intreaga aparatura prin intermediul oficialilor prezenti la fata locului. Acestia, conform comunicatului SSC, s-au asigurat ca 15 sateliti vor putea confirma fara nicio eroare performantele Tuatarei.

Constructorul auto american a facut greseala de a publica online experienta si asa au aparut primele semne de intrebare.

Tim Burton, proprietar de masini supersport si jurnalist britanic, a publicat un material prin care evidentia o serie de nereguli cu privire la evenimentul desfasurat in SUA. Acesta a aratat ca exista prea multe necorcondante ce meritau analizate.

Ulterior, au intervenit pe subiect si alti specialisti in acest domeniu care au sustinut afirmatiile facute de Burton si au solicitat clarificari.

Intreaga poveste va fi disponibila in urmatorul numar al Revistei AutoPro!

 

Articole similare

Renault Mégane Sedan: impunător cu un design elegant

Andrada Arsenie

Pal-V Liberty – prima masina zburatoare care poate fi inmatriculata in UE

Florin Amariei

Richard Mille și McLaren continuă parteneriatul cu noul Speedtail

Florin Amariei

Leave a Comment