AUTOpro
Stiri

Apple a abordat Nissan pentru a lucra la o mașină autonomă

Deși zvonurile din industrie spuneau că gigantul telecom american ar fi vrut să colaboreze cu Hyundai pentru lansarea unui posibil iCar, o informație prezentată în exclusivitate de Financial Times arată că Apple a discutat pe larg cu Nissan despre o colaborare. Din păcate pentru planurile producătorului de iPhone, marca auto nu a vrut să continue.

Conform sursei menționate, Apple a discutat cu Nissan de-a lungul a câteva luni modalitatea prin care ar vrea să-și lanseze propria mașină care ar putea purta numele de iCar. Acum, însă, aceste conversații au încetat.

Persoanele citate de FT au spus că discuția despre realizarea unei mașini autonome de către Apple prin Nissan s-a oprit la nivelul de mijloc din companii. Persoanele cu rol de management n-au avut nicio implicare în dezvoltarea acestei inițiative.

Va reamintim, totodată, că Apple a încercat să înceapă o colaborare cu Hyundai și Kia pentru desfășurarea Project Titan – numele de cod al mașinii autonome -, dar provocările descoperite de cele două părți au dus la încetarea oricăror discuții.

Apple a mai încercat în trecut să intre în industria auto și chiar a avut astfel de discuții cu BMW, însă nu s-a concretizat nimic.

Nissan ar vrea să lucreze cu Apple, dar nu cum vor americanii

CEO-ul Nissan s-a declarat, totuși, deschis la colaborarea cu Apple, dar a spus că „un parteneriat poate fi posibil, dacă Apple își adaptează serviciile pentru produsul nostru, nu invers”. Deși mesajul său a fost clar, acțiunile Nissan au cunoscut o creștere de 5,6%.

Conform FT, o persoană implicată în aceste negocieri a arătat că Apple a cerut ca mașinile produse de Nissan să fie purtătoare de brand american, lucru care ar transforma constructorul auto într-un alt Foxconn.

Apple nu a oferit niciun comentariu. Compania americană, însă, continuă să lucreze pentru dezvoltarea tehnologiei sale autonome. Progresul realizat până acum a fost deja depășit de Waymo, companie deținută de Alphabet – un grup din care face parte și Google.

E demn de menționat aici faptul că Elon Musk a încercat la un moment dat să vândă Tesla către Apple, însă Tim Cook, CEO-ul companiei telecom, nici n-a vrut să se vadă cu șeful Tesla.

Articole similare

Interviu în exclusivitate AUTOpro cu Carlos Tavares, CEO Stellantis: „Strategia UE de eliminare a mașinilor cu ardere internă în favoarea celor electrice este o alegere politică”

Mihai Morcovescu

Noua generație Peugeot 208 a fost lansată oficial

Dragos Baltateanu

Ford Puma poate fi comandat în România

Robert Stan

Leave a Comment