AUTOpro
Industrie Stiri

Jaguar și Land Rover își asumă „luxul curat”

CEO-ul Jaguar și Land Rover, Thierry Bollore, a anunțat luni un plan nou de viitor pentru companiile pe care le conduce.

Cele două entități își asumă acum o nouă misiune care le va modifica percepția publică, întrucât se va pune accentul pe „luxul curat” și electrificare completă.

„E momentul să ne reimaginăm cum vor arăta Jaguar și Land Rover de acum încolo”, a spus Bollore, anunțând că volumul de unități produse nu va mai fi prioritatea numărul unu, ci livrarea către clienți de modele care respectă cele mai înalte standarde de calitate.

În continuare, cele două mărci auto rămân distincte, dar merg în aceeași direcție: electrificarea și scăderea treptată până la zero a emisiilor. Astfel, Land Rover va avea un portofoliu cuprins din șase modele electrice pe baterii (BEV), primul urmând a fi lansat în 2024, în timp ce Jaguar va deveni un brand complet electric din 2025.

Suplimentar, JLR vor începe și testele pentru mașinile propulsate cu ajutorul pilelor de combustie pe hidrogen (FCV) din septembrie 2021 în Marea Britanie. Chiar și așa, strategia prioritată rămâne axarea pe folosirea de baterii pentru crearea de automobile electrice tip BEV.

Mai mult, Land Rover primește două noi platforme – MLA (pentru electrificarea motoarelor pe combustie internă) și EMA (exclusiv pentru propulsii electrice) –, în timp ce Jaguar se va baza doar pe EMA.

Finalmente, impactul Brexit și al pandemiei a fost resimțit de constructorul auto britanic, dar a anunțat investiții de 2.8 miliarde euro anual pentru atingerea noilor scopuri prestabilite.

Articole similare

Ediția din ianuarie a revistei AUTOpro este disponibilă la centrele de difuzare a presei

administrator_autopromag

Tesla se va extinde in Europa

Florin Amariei

Mercedes va deține o cincime din acțiunile Aston Martin

Andrada Arsenie

Leave a Comment