AUTOpro
Generale Green car Plug-in Hybrid Stiri

Vânzările BYD au crescut cu 21%, iar chinezii se apropie amenințător de Tesla

Constructorul chinez de automobile electrice BYD a anunțat că vânzările în cel de-al doilea trimestru din 2024 au crescut cu aproape 21%.

Astfel, compania asiatică a redus simțitor decalajul față de Tesla. Dacă va fi menținut acest ritm, este posibil ca BYD să depășească producătorul american în acest an.

BYD a comercializat în perioada aprilie-iunie peste 426.000 de mașini

BYD

Anul trecut, producția totală de mașini electrice și plug-in hybrid a celor de la BYD (Build Your Dreams) a fost de peste trei milioane. Circa 1,6 milioane au fost cu baterii, iar restul de 1,4 milioane de modele PHEV. În cel de-al patrulea trimestru din 2023, BYD a depăşit Tesla, devenind lider pe segmentul vehiculelor cu emisii zero.

Acum, BYD tocmai a raportat pentru intervalul aprilie-iunie o majorare a vânzărilor cu aproape 21% față de aceeași perioadă din 2023. Concret, constructorul chinez a vândut 426.039 de vehicule electrice. Cu toate acestea, Tesla a revenit în fruntea topului mondial în ceea ce privește numărul de mașini vândute în trimestrul secund. Și asta, deși a înregistrat o scădere a livrărilor pentru al doilea trimestru consecutiv (4,8%), până la 443.956 de unități.

În același timp, China va continua să dețină o cotă de piață de peste 50% din vânzările globale de BEV-uri până în 2027. De asemenea, se estimează că vânzările de BEV-uri de pe piața asiatică vor depăși vânzările combinate din America de Nord și din Europa până în 2030, potrivit unui raport Counterpoint Research, citat de CNBC.

Vehiculele propulsate cu forme noi de energie (NEV) au reprezentat 46,7% din totalul vânzărilor de maşini noi în China în luna mai.

Sursa: CNBC

Articole similare

Tesla Roadster, amânat de Musk până în 2023

Florin Amariei

Skoda Roadiaq este numele celui mai nou proiect al cehilor

Mihai Morcovescu

Tesla Cybertruck, surprins în teste pe o plajă din Texas. Debutul, pe 30 noiembrie (VIDEO)

Mihai Morcovescu