AUTOpro
Stiri

Musk: Am încercat să vând Tesla către Apple

Elon Musk, antreprenor acum recunoscut la nivel mondial, spune că a încercat să vândă Tesla către Apple acum câțiva ani.

CEO-ul Tesla a vrut să vândă compania acum 3 ani către Apple, însă încercările sale n-au fost deloc primite cu entuziasm de Tim Cook. Antreprenorul de origine sud-africană a arătat într-un schimb de replici pe Twitter că CEO-ul Apple nu a vrut nici măcar să accepte o hotărâre în acest sens.

Musk voia să mențină compania pe linia de plutire, având în vedere că lansarea Model 3-ului nu a mers fix așa cum își planificase el la început. Acest lucru l-a împins să facă o solicitare către Apple în care urma să ceară numai 10% față de cât valorează Tesla în acest moment. Conform ultimelor analize, producătorul american de mașini electrice este cea mai importantă marcă din perspectiva capitalizării. Tesla valorează aproape 208 miliarde de dolari, prag care o plasează în vârful constructorilor auto.

„Tim Cook a refuzat să programăm o întâlnire”, a spus Elon Musk, după ce au fost publicate informațiile conform cărora Apple intenționează să lanseze o mașină complet electrică în 2024 bazată pe o nouă filosofie la capitolul baterii.

Cu toate că Tesla se afla într-o zonă incertă în 2017 și 2018, compania a reușit să depășească problemele legate de producție și a pus pe picioare noi sisteme automatizate care acum reușesc să producă o mașină cap-coadă în mai puțin de două săptămâni care, culmea, poate ajunge și la client.

Acum Tesla este cea mai valoroasă companie care s-a alăturat indicelui bursier S&P 500, dar vestea despre posibila competiție din partea Apple nu i-a permis o creștere fastuoasă a prețului acțiunilor.

Apple continuă să păstreze misterul cu privire la Project Titan – numele de cod alocat proiectului care ar urma să aducă pe lume prima mașină iCar.

Elon Musk, însă, consideră că „marea descoperire a Apple” este o perdea de fum. Acesta a zis despre designul monocelulă care ar fi deja pus la punct de Apple că este „imposibil din punct de vedere electrochimic”.

Apple nu a comentat afirmațiile făcute de Elon Musk.

Articole similare

Aventura Ford V8 a ajuns la final

administrator_autopromag

Volkswagen upgradează legendarul Multivan

Dragos Baltateanu

Dacia are un nou logo. Va fi instalat pe Bigster!

Florin Amariei

Leave a Comment