AUTOpro
AUTO pro Exclusiv Stiri

Noul Praga R1, un proiect marca Frank Stephenson și Praga Cars

Frank Stephenson, designerul care a ne-a oferit Escort RS Cosworth, X5, MC12 și F430, lucrează alături de Praga Cars pentru a lansa noul Praga R1. Automobilul realizat complet din fibră de carbon și zylon va trebui să își apere titlul obținut la ultima cursă Britcar Endurance.

Cu toate că cele două părți și-au dat acordul pentru a lucra în mai multe arii creative care fac parte integrantă din motorsport, prima inițiativă pe care o vor fructifica va fi Praga R1. Noul automobil va fi actualizat complet pentru a îngloba cele mai noi tehnologii de construcție ușoară.

Pe lângă deja arhicunoscuta fibră de carbon, se plănuiește folosirea zylon-ului. Acest material este o fibră de înaltă performanță, un polimer sintetic care asigură o rezistență fantastică la căldură. Este, într-același timp, și elastic, și suficient de rigid pentru a permite introducerea lui în lumea automotive.

Praga R1 are o greutate de doar 634 de kilograme și este propulsată de un motor de 365 de cai putere.

Stephenson a văzut modelul precedent și a fost imediat atras de propunerea celor de la Praga Cars. Acum îi este încredințată misiunea de a realiza un corp ideal pentru misiunea acestui automobil de a se situa la limita legilor fizicii și termodinamicii.

Deși Praga Cars nu sunt renumiți în România, aceștia au o istorie de peste 114 ani în lumea autovehiculelor. Mai mult, au construit chiar și avioane, mașini de pompieri și vehicule militarizate.

Articole similare

PSA atinge pragul de 1 milion de autovehicule comercializate în Europa

administrator_autopromag

Prezentarea în premieră a celui mai nou model Jaguar, E-PACE

Filip Sîrbu

Predator

administrator_autopromag

Leave a Comment