AUTOpro
Stiri Green car Industrie

VinFast și Gotion, parteneriat pentru baterii cu fosfat de litiu-fier

vinfast parteneriat gotion

Constructorul auto vietnamez VinFast anunță un nou parteneriat pentru baterii high-tech cu fosfat de litiu-fier. Acesta va duce la ridicarea primei gigafabrici din Vietnam.

Conform înțelegerii, VinFast și Gotion High-Tech vor colabora de la egal la egal atât la capitolul cercetare-dezvoltare, cât și la cel de producție.

În prezent, bateriile cu fosfat de litiu-fier sunt cele mai utilizate în mașinile electrice de tip BEV. Acestea pot fi realizate fără mangan sau cobalt, însă au nevoie în continuare de litiu.

VinFast spune că noile baterii dezvoltate în parteneriat cu Gotion vor fi instalate pe mașinile de clasă mică și medie, iar în următorii ani prețul acestora va scădea considerabil.

Gotion are 8 centre de R&D în China, SUA, Japonia, Singapore, Germani și India. Parteneriatul cu VinFast ar duce la scurtarea lanțului de aprovizionare și la scăderea amprentei de carbon.

Într-un interviu exclusiv, Thuy Le, vicepreședinte Vingroup, a spus că parteneriatul cu Gotion, companie din China, a fost stabilit din simplul motiv că țara asiatică este una care a reușit să stabilească deja producția pentru baterii la un nivel satisfăcător și previzibil.

VinFast are în pregătire și parteneriate cu alte companii din SUA, Israel și Taiwan. În afara colaborării cu China, constructorul auto vrea ca bateriile solid-state (SSB) și infrastructura de încărcare rapidă pentru mașini să devină realitate mai repede. În acest sens, are un parteneriat deja încheiat cu Prologium din Taiwan și StoreDot din Israel.

Articole similare

AIR ONE efectuează cu succes primul zbor de test (cu video)

Darius Pana

Chinezii de la Leapmotor vor debuta în toamnă în Europa. Două modele vor ajunge și în România

Mihai Morcovescu

Dacia Sandero a redevenit cel mai vândut automobil în Europa grație unei creșteri de peste 23%

Mihai Morcovescu

Leave a Comment