AUTOpro
Generale Green car Stiri

CES 2024: Mullen prezintă noul Five RS, un crossover electric de peste 1.000 CP (VIDEO)

Compania americană Mullen Automotive a dezvăluit în cadrul CES 2024 crossoverul electric Five RS, cel mai puternic model al mărcii de până acum.

Acesta generează o putere maximă de peste 1.000 de cai-putere și realizează sprintul 0-100 km/h în circa două secunde.

Mullen Five RS oferă o autonomie de aproape 500 de kilometri

Mullen
Fotografii: Dan Cutui, Las Vegas

Probabil că numele de Mullen nu spune mare lucru multora dintre dumneavoastră. Ei bine, această companie cu sediul în California a încercat, și a reușit doar parțial, să comercializeze vehicule electrice în SUA în urmă cu câțiva ani. În plus, Mullen deține o fostă fabrică General Motors unde a fost construit Hummer H2.

După ce anul trecut au dezvăluit modelul electric Five, americanii au prezentat în cadrul CES 2024 noul crossover Five RS. În fapt, este vorba despre versiunea de performanță a acelui automobil și este descris drept cel mai puternic model al mărcii.

Conform informațiilor oficiale, noul Five RS folosește un sistem de propulsie cu două motoare electrice, care dezvoltă o putere maximă de peste 1.000 CP și 1.156 Nm de cuplu.

Motoarele sunt alimentate de o baterie de 100 kWh, care oferă o autonomie de 482 de kilometri, cu 40 de kilometri mai puțin decât Five standard. Acumulatorul poate fi reîncărcat de la 0 la 80 %. în circa 20 de minute.

Cu aceste resurse, Five RS poate atinge o viteză de vârf de 322 km/h. De asemenea, crossover-ul cu emisii zero este capabil să sprinteze de la 0 la 100 km/h în circa două secunde. Asta îl face mai rapid cu 1,2 secunde decât versiunea standard.

Oficialii Mullen spun că modelul lor este dotat cu un sistem de frâne Brembo carbon-ceramice cu șase pistoane pe față și patru pe puntea spate. Acesta ajută mașina să frâneze de la 100 km/h în 33,5 metri.

Mullen Five RS va costa de la 295.000 de dolari

Din punct de vedere estetic, Mullen Five RS adoptă un design agresiv. Kit-ul de caroserie este inspirat de modelele de competiție și include, între altele, o priză frontală de mari dimensiuni și un set de jante de 21 de inch. Opțional sunt disponibile jante de 22 de inch. De asemenea, la spate există două eleroane, unul deasupra la lunetă, iar celălalt pe hayon.

La interior regăsim patru scaune sport și trei ecrane. Cele două display-uri mari sunt pentru instrumentarul de bord și sistemul multimedia, iar al treilea, mai mic, este montat în fața pasagerului din dreapta. Mașina a primit un sistem de infotainment compatibil Apple CarPlay și Android Auto și un asistent vocal bazat pe inteligență artificială.

De asemenea, mai există un acoperiș panoramic, care este standard pentru modelele vândute în SUA, un sistem audio premium și iluminare ambientală personalizabilă.

Prețurile noului Mullen Five RS vor porni de la aproximativ 295.000 de dolari.

Sursa: Mullen via InsideEVs

Articole similare

Mazda MX-5 este World Car of the Year

administrator_autopromag

Noua generație Ford Fiesta ST oferă un diferențial cu alunecare limitată și lansează tehnologii patentate Ford, concepute pentru o dinamică de top

Filip Sîrbu

Volkswagen upgradează legendarul Multivan

Dragos Baltateanu