AUTOpro
Concept car Generale Stiri Tehnologie

CES 2024: LG Alpha-abla Concept este un vehicul ce poate fi transformat într-un cinematograf pe roți

Gigantul sud-coreean LG a dezvăluit în cadrul CES 2024 noul concept-car Alpha-able, care este o reprezentare tangibilă a viziunii companiei privind mobilitatea viitorului.

Noul prototip dispune de un habitaclu modular, care poate fi transformat într-un birou mobil, într-un restaurant sau chiar într-o sală de cinematograf.

LG Alpha-able Concept oferă noi posibilități de personalizare

LG

LG este o companie cunoscută mai degrabă pentru gama sa de produse electronice și electrocasnice. Dar, la ediția din acest an a Consumer Electronics Show de la Las Vegas, sud-coreenii au surprins publicul cu câteva vehicule futuriste, inclusiv un nou concept de mobilitate, denumit Alpha-able.

Conceptul Alpha-able este un vehicul de lux care oferă noi posibilități de personalizare mai ales la interior. Descris de coreeni drept o „peșteră digitală personalizată”, prototipul este construit în jurul temelor de transformare, explorare și relaxare.

Mai exact, habitaclul este modular și poate fi transformat în funcție de diverse situații ori de nevoile șoferului. Astfel, acesta poate fi transformat într-un birou de lucru, într-un restaurant sau chiar într-o sală de cinematograf. Acest lucru este posibil prin intermediul unor ecrane transparente, flexibile și rulabile, care au diverse forme. De asemenea, au fost folosite și tehnologii specifice electrocasnicelor, însă nu au fost oferite detalii suplimentare.

Pe partea de explorare, LG vrea ca viitoarele mașini „să înțeleagă contextul unic al fiecărei călătorii, luând în considerare destinația, durata și alte variabile pentru a realiza o călătorie mai inteligentă, completată cu recomandări de conținut personalizate”. LG consideră că acest lucru ar putea fi realizat cu ajutorul inteligenței artificiale deoarece asistenții vocali ar putea oferi informații și opțiuni mai relevante.

Pentru cei care doresc să se relaxeze, LG preconizează că proprietarii ar putea beneficia de scaune încălzite cu masaj, în timp ce pe ecrane vor fi afișate diverse imagini precum o grădină virtuală care să confere o stare de liniște și de relaxare ocupanților mașinii.

Deocamdată, LG nu a anunțat dacă și-a propus să transforme conceptul Alpha-able într-un automobil de serie.

Sursa: LG

Articole similare

Interviu în exclusivitate cu Laurens van den Acker, Chief Designer Officer Renault: „Geneva a fost dintotdeauna cel mai bun salon auto” (VIDEO)

Mihai Morcovescu

Honda a dezvăluit noua ZR-V, versiunea europeană a lui HR-V. Debutul, în toamna lui 2023

Mihai Morcovescu

BMW a publicat prima imagine cu noul Seria 5. Acesta va avea în premieră versiune electrică i5

Mihai Morcovescu