AUTOpro
Generale Green car Stiri

Chinezii de la BYD au lansat în Europa modelul electric Dolphin: până la 425 km autonomie

BYD

Compania chineză BYD a lansat noul model electric Dolphin pe piața din Europa. Hatchback-ul de segment C cu emisii zero va fi disponibil în trei versiuni și va oferi o autonomie maximă de 425 de kilometri.

Noul model va concura cu Volkswagen ID.3 și va avea un preț de pornire mai mic de 30.000 de euro.

BYD Dolphin va fi mai ieftin decât rivalul direct VW ID.3

BYD

În ultimele zile am fost martorii la o serie de lansări de noi modele electrice produse în China, destinate pieței europene. Acum a venit rândul celor de la BYD să-și prezinte cel mai recent model. Acesta se numește Dolphin și este un hatchback de clasă compactă.

În ceea ce privește gabaritul, mașina are o lungime de 4.290 mm, o lățime de 1.770 mm și 1.570 mm în înălțime. În dreptul ampatamentului sunt trecuți 2.770 mm. Spațiul pentru bagaje are un volum cuprins între 345 și 1.310 litri. Potrivit comunicatului oficial, Dolphin poate găzdui până la cinci pasageri, iar ocupanții locurilor din spate dispun de un spațiu generos la picioare.

Scaunele sport sunt îmbrăcate în piele vegană, iar plafonul panoramic oferă un habitaclu luminos și aerisit. Acesta din urmă este prevăzut cu un parasolar care va proteja 97% împotriva razelor solare în zilele toride de vară.

Funcțiile convenționale au fost plasate ergonomic, iar designul simplu și rafinat al tabloului de bord oferă o experiență inovatoare de interacțiune om-mașină. Butoanele fizice ocupă mai puțin spațiu ceea ce face să existe mai multe spații de stocare.

Noua electrică BYD va avea un preț de pornire de circa 29.990 de euro în Europa. Astfel, Dolphin va fi mi ieftin deât rivalul direct Volkswagen ID.3.

BYD Dolphin oferă patru versiuni și până la 425 km autonomie

Noul BYD Dolphin va fi disponibil în patru versiuni, toate cu tracțiune față: Active, Boost, Comfort și Design. Modelul entry-level folosește un motor electric de 95 CP și o baterie de 44,9 kWh. Aceasta oferă o autonomie de până la 340 de kilometri.

Dolphin Boost este echipat cu un motor electric de 176 CP, care este alimentat de aceeași baterie. Autonomia este, însă, ceva mai mică: 310 kilometri.

Cea de-a treia variantă, Dolphin Comfort, este pusă în mișcare de un motor electric de 204 CP. Bateria în acest caz este mai mare, 60,4 kWh, și promite o autonomie de până la 425 kilometri în regim WLTP. În aceste condiții, sprintul 0-100 km/h se va realiza în 7 secunde, un timp comparabil cu cel al lui ID.3. Viteza maximă declarată este de 160 km/h.

Vârful de gamă Dolphin Design va avea aceleași specificații tehnice ca Dolphin Comfort, însă va oferi mai multe dotări în standard.

Trebuie să spunem că motorul lui BYD Dolphin este amplasat pe puntea față, în timp ce rivalul ID.3 îl are montat pe punte posterioară. Versiunile cu baterie de 60,4 kWh pot fi încărcate la stații cu puteri de până la 88 kW. Astfel, repriza 30%-80% durează 29 de minute.

Primele exemplare BYD Dolphin vor fi livrate în Europa în al patrulea trimestru din 2023.

Sursa: BYD

Articole similare

Audi Q5 primește o versiune plug-in hybrid: 55 TFSI e quattro

A început Frankfurt Motor Show 2019, evenimentul toamnei în industria auto

Robert Stan

Două nume mari și luxul suprem

Dan Damian