AUTOpro
Generale Green car PHEV Stiri

Chinezii de la BYD vor lansa un nou SUV cu 680 CP și autonomie de 1.200 de kilometri

BYD, unul dintre cei mai mari producători de automobile electrice, pregătește un SUV complet nou, care va oferi capabilități excelente în off-road și care va fi disponibil atât în versiune pur electrică de 680 CP, cât și plug-in hybrid. Aceasta din urmă va oferi o autonomie de 1.200 de kilometri.

Viitorul off-roader de mari dimensiuni, al cărui nume de cod este F-Brand, urmează să ajungă pe piață prin intermediul uneia dintre noile sub-branduri independente ale producătorului chinez. Deocamdată, denumirea și data lansării noului model sunt ținute secret.

Viitorul off-roader BYD va putea fi pre-comandat mai târziu în 2023

BYD

În noiembrie anul trecut, BYD a anunțat că va lansa în 2023 două sub-branduri. La început de 2023, chinezii au lansat brandul de lux YangWang, dezvăluind și off-roaderul de performanță U8. Acesta este propulsat de patru motoare electrice, care furnizează o putere totală de peste 1.100 CP.

Acum, la două luni distanță, au apărut informații potrivit cărora compania asiatică lucrează la un nou SUV de mari dimensiuni, capabil să ruleze fără probleme în regim off-road.

Recent, un prototip al viitorului SUV de la BYD a fost surprins în timpul testelor. În ciuda camuflajului cu care acesta este acoperit, se pot observa detalii precum silueta pătrățoasă, o grilă frontală profilată, un set de faruri LED și aripile evazate. Se mai poate remarca o bară frontală robustă, care pare a integra un element metalic de protecție.

Potrivit site-ului chinez CarNewsChina, noul SUV de la BYD va fi disponibil atât într-o versiune electrică de 680 CP, cât și într-una plug-in hybrid. Aceasta din urmă ar urma să ofere o autonomie de 1.200 de kilometri în ciclu CLTC (n.n. – China Light Duty Vehicle Test Cycle).

Data lansării noului SUV al chinezilor de la BYD nu a fost menționată. Se știe, însă, că listele de pre-comenzi vor fi deschise mai târziu în acest an.

Sursa: Carscoops

Articole similare

Waymo va opera curse cu taxiuri autonome către aeroportul din Phoenix

Darius Pana

Pentru fanii adevăraţi ai fotbalului: Nouă ediţie specială Opel Astra Copacabana

Ford renunță la motoarele pe benzină pentru Mondeo în favoarea versiunilor hybride