AUTOpro
AUTO pro Exclusiv Generale Test drive Teste comparative Video

Exclusivitate națională: primul test de autonomie european, independent, pentru automobilele electrice

AUTOBEST, în cooperare cu site-ul spaniol www.coches.net și circuitul Catalunya din Barcelona, a testat zece automobile electrice disponibile la vânzare în Europa pentru a le verifica autonomia reală. Modelele Tesla sunt automobilele electrice cu cea mai mare autonomie reală de pe piață.

AUTOBEST, cel mai mare juriu european din domeniul automotive și cel mai important site auto spaniol, coches.net, în cooperare cu circuitul Catalunya din Barcelona – locul unde se desfășoară cursa de Formula 1 de peste 20 de ani, au organizat primul test european independent de verificare a autonomiei reale pentru mașinile electrice. Jurnaliștii auto profesioniști din AUTOBEST au condus 10 automobile electrice disponibile în Europa (toate cu autonomie mai mare de 200 km, omologată WLTP) pentru a răspunde celei mai importante întrebări pe care o au oamenii atunci când cumpără un EV: La ce autonomie reală să mă aștept, atunci când cumpăr o mașină electrică?

Cel mai important rezultat al acestui test comparativ se referă la autonomia reală de peste 200 kilometri pentru toate cele zece mașini electrice vândute în prezent în Europa. Această distanță este mult peste necesitățile de zi cu zi în Europa – pentru oricare navetist din orice stat al continentului nostru, ceea ce face din aceste modele unele potrivite pentru utilizarea zilnică. Este o reușită crucială a industriei auto care semnalizează astfel sfârșitul temerilor de „range anxiety”. Mai mult, nu mai puțin de patru mașini au depășit o autonomie reală de peste 300 km – cele două modele Tesla, Model S și Model X, Opel Ampera-e și Jaguar I-Pace – o autonomie remarcabilă, capabilă să ofere un nivel excelent de electromobilitate, o realizare extraordinară a EV-urilor. Juriul AUTOBEST afirmă că acesta va fi standardul de acum înainte. Pentru testul comparativ de anul viitor Juriul European AUTOBEST se așteaptă la un număr și mai mare de mașini electrice care să ofere autonomie de peste 300 km în condiții reale!

Rezultatele complete, în testul video de mai jos:

 

Articole similare

Noul Opel Grandland 2022 – fără X în nume, dar cu multe noutăți

Florin Amariei

Geely a lansat brandul Ji Yue și primul model produs sub noua marcă, botezat 01

Mihai Morcovescu

Volkswagen a dezvoltat un nou motor electric de 286 CP. Acesta va debuta pe noul ID.7

Mihai Morcovescu

Leave a Comment