AUTOpro
Cult Generale Stiri

Ferrari sparge record după record la casele de licitații

Italienii de la Ferrari s-au făcut din nou remarcați în lumea automobilelor vintage, tot cu un exemplar Ferrari GTO, care a devenit vara aceasta cel mai scump automobil vândut vreodată la o licitație, acesta adjucecându-se pentru un preț mai mult decât piperat, de nu mai puțin de 48,4 milioane de dolari, spărgând astfel precedentul record deținut tot de un automobil …. Ferrari, tot GTO, de care CAESAR v-a povestit pe larg, și care s-a vândut în 2014 contra sumei de 38,1 milioane de dolari.

Superbul exemplar a aparținut lui Greg Whitten, chairman al companiei IT Numerix Software Ltd și fost angajat din garda veche a gigantului Microsoft, care l-a achiziționat în anii 2000 pe o sumă care se învârte în jurul valorii de 10 milioane de dolari. Prețul acestui exemplar ar fi putut fi chiar și mai mare, conform casei de licitatții RM Sotheby, care estimase inițial un preț de tranzacționare cuprins între 45 și 60 de milioane de dolari pentru acest exemplar care face parte dintr-o companie selectă de 36 de automobile, produse între 1953 și 1964, toate încă funcționale! Unul dintre cei mai importanți șoferi care s-au aflat în spatele volanului acestui automobil legendă este însuși Phil Hill, primul pilot american care a reușit să câștige un titlu de Formula 1.

Articole similare

Noile modele Dacia, doar două stele la EuroNCAP

Florin Amariei

Chinezii de la XPeng au lansat în Europa două noi modele electrice: SUV-ul G9 și sedanul de clasă medie P7

Mihai Morcovescu

Castrol și Sprint Power colaborează la un proiect pentru dezvoltarea modulelor de baterie cu încărcare ultra-rapidă pentru vehicule electrice și hibrid

Filip Sîrbu

Leave a Comment