AUTOpro
Generale Green car Stiri

Opel a confirmat oficial că modelul Corsa va primi o nouă generație în 2027. Viitorul model va fi 100% electric

Fanii modelului Opel Corsa pot sta liniștiți în ceea ce privește viitorul mașinii lor favorite. Compania din Russelsheim tocmai a confirmat în mod oficial că subcompacta germană va mai primi cel puțin încă o generație.

Anunțul a fost făcut de Mark Adams, șeful de design al mărcii. Acesta a confirmat că viitorul Corsa va fi lansat cel mai devreme în 2027 și va fi un automobil complet electric.

Viitorul Opel Corsa va fi un model pur electric

Opel

Cea de-a șasea generație Corsa a fost lansată în 2019. Aceasta este prima iterație a subcompactei germane care a primit și o versiune pur electrică, denumită Corsa-e. În urmă cu două săptămâni, Opel a prezentat Corsa facelift.

Acum, reprezentanții companiei vin cu o veste care are darul de a-i bucura pe fanii acestui model. Concret, șeful de design al mărcii, Mark Adams, a confirmat faptul că hatchback-ul de segment B va mai primi cel puțin încă o generație.

Judecând prin prisma faptului că actuala generație se află deja pe piață de patru ani și a primit, cum spuneam, un facelift în acest an, viitorul model ar putea debuta cel mai devreme în 2027. 

Mai mult decât atât, cum Opel va deveni din 2028 o marcă electrică, noua iterație Corsa va fi oferită exclusiv în versiuni cu emisii zero. În aceste condiții, actuala generație va fi ultima disponibilă cu motorizări termice sau hibride.

Printre rivalii ai viitorului Corsa electric se vor număra Renault 5, versiunea de serie a conceptului VW ID.2all și un electric de la Skoda.

Totodată, cei de la Opel anunță că viitorul Corsa va fi similar din punct de vedere tehnic cu următoarele generații Peugeot 208, Citroen C3, Lancia Ypsilon, dar și cu un nou model Fiat din această clasă.

Sursa: Carscoops

Articole similare

Citroen a dezvăluit noul model electric e-C3: autonomie de 320 km și prețuri de la 23.300 de euro

Mihai Morcovescu

Cele mai cool concepte ale Salonului Auto de la New York

administrator_autopromag

Au început precomenzile pentru noul model Alpine

Filip Sîrbu