AUTOpro
Generale Green car Stiri

Alfa Romeo Junior Veloce debutează cu noul motor electric de 280 CP

Constructorul italian de automobile Alfa Romeo a anunțat lansarea unei versiuni mai puternice pentru crossover-ul Junior Veloce.

Aceasta dezvoltă o putere maximă de 280 CP și un cuplu motor de 345 Nm.

Noul Alfa Romeo Junior Veloce vine cu o suspensie sport și anvelope de 20 de inch

Alfa Romeo

În urmă cu două luni, producătorul torinez a lansat noul Milano, primul său model complet electric. Ulterior, la insistențele guvernului italian, oficialii mărcii aveau să schimbe numele crossover-ului în Junior.

Alfa Romeo Junior a fost disponibil încă de la debut în două versiuni pur electrice. Este vorba despre Elettrica de 156 CP și Veloce, care oferă 240 CP. Acum, Junior Veloce primește un nou motor electric, care produce 280 CP și 345 Nm de cuplu, în ton cu modelele Giulia, Stelvio și Tonale Veloce.

Pe lângă faptul că are cel mai puternic motor electric, Alfa Romeo Junior Veloce vine și cu o suspensie sport, care a fost coborâtă cu 25 mm. De asemenea, noua versiune este echipată cu bare antiruliu specifice față și spate și cu un sistem de frânare performant. Acesta vine cu discuri de 380 mm pe față și cu etriere monobloc cu patru pistoane.

În plus, mașina dispune de un diferențial Torsen pe puntea față și de un set de anvelope de 20 de inch. Direcția a fost și ea recalibrată, fiind „cea mai precisă din segment”.

Următoarea etapă pentru Junior Veloce este prima rundă de teste. Aceasta va avea loc pe circuitul centrului de teste de la Balocco, ca parte a etapei premergătoare omologării de tip.

Alfa Romeo a anunțat că jurnaliștii vor avea la dispoziție întreaga configurație a circuitului Langhe, care are o lungime de peste 20 de kilometri. Acesta nu a fost niciodată pusă la dispoziția piloților din afara echipei de dezvoltare Alfa Romeo.

Sursa: Alfa Romeo

Articole similare

KIA a prezentat versiunea cu facelift a navei amiral K9: motorizări V6 de până la 370 CP

Mihai Morcovescu

Renault a prezentat KWID în India. Viitorul model de oraș Dacia / GALERIE FOTO

administrator_autopromag

Producția pe un an a noului Hummer EV s-a epuizat

Andrada Arsenie