AUTOpro
Industrie Stiri

Ford și Google, parteneriat strategic. Modernizarea mașinilor devine o prioritate

ford-google-parteneriat

Ford încheie un parteneriat strategic „all-american” cu gigantul tech Google. Mașinile din portofoliul companiei auto de peste ocean vor fi conectate la ultimele tehnologii disponibile pentru șoferi.

Mândria americanilor de a fi printre cei care inovează și reușesc să-și exporte cu facilitate realizările revine în prim plan cu acordul încheiat între Ford și Google. Cele două entități își dau mâna pentru a crea un habitaclu actualizat pretențiilor pe care conducătorii auto le au în 2021. Totodată, se are în vedere și evoluția necesară la capitolele interacțiune cu automobilul, conectivitate și servicii.

Odată cu pregătirea ultimelor detalii, automobilele create de Ford vor beneficia de tot ce are mai bun Google de oferit în prezent la capitolul tehnologie. Viitorii proprietari vor putea accesa, spre exemplu, Google Assistant pentru comenzi vocale care controlează întreaga mașină, Google Maps cu real-time traffic information și întreaga plajă de aplicații ale Google Play potrivită domeniului auto.

Mai mult, prin intermediul Google Cloud se vor putea implementa mecanisme ample de dezvoltare a inteligenței artificiale, putere de operare remote și vor putea fi interpretate mai multe date astfel încât automobilul Ford propriu să se poată transforma într-un real partener care cunoaște modul în care șoferul trăiește cu mașina sa zilnic.

Ford are în vedere și îmbunătățirea accesului la service prin automatizarea programărilor și anunțuri push-on, dezvoltarea de linii de producție mai eficiente și un control al calității mult mai accentuat.

Parteneriatul dintre Ford și Google este valabil, în primă fază, pentru șase ani. Există, bineînțeles, posibilitatea de a fi extins. Acest lucru va depinde de interacțiunea dintre cele două companii de-a lungul anilor.

Introducerea Android în mașinile Ford va însemna, totodată, o oportunitate și pentru dezvoltatorii de terțe aplicații care vor putea contribui la acest ecosistem prin realizarea de aplicații dedicate proprietarilor mașinilor.

Articole similare

BMW taie din versiunile multiple de motorizări pentru a construi EV-uri

Florin Amariei

Castrol lansează noua sa strategie privind sustenabilitatea – PATH360

Gabi Gogiu

Noul Swift Sport a fost prezentat oficial la Salonul Auto de la Frankfurt 2017

Filip Sîrbu

Leave a Comment