AUTOpro
Stiri

Morgan lanseaza 3 Wheeler P101 in editie limitata. Modelul nu se va mai fabrica

Constructorul britanic auto lanseaza in editie limitata cateva exemplare Morgan 3 Wheeler P101, intrucat modelul nu se va mai fabrica.

Morgan 3 Wheeler, in forma sa din prezent, nu va mai fi produs in Malvern, Marea Britanie. Compania, insa, aniverseaza acest moment cu lansarea unei editii limitate: Morgan 3 Wheeler P101.

Sfarsitul productiei pentru Morgan 3 Wheeler este programat sa aiba loc in 2021, la 10 ani de la aparitia sa din 2011.

Numele editiei limitate, P101, deriva din atribuirea de cod primita de 3 Wheeler in 2011: Project 101. Asadar, P101 a fost gandit astfel incat sa marcheze cu nobilitate parcursul extraordinar pe care l-a avut acest automobil. Va fi limitata, insa, la doar 33 de exemplare.

Morgan 3 Wheeler a fost cel mai bine vandut model al companiei. Peste 2.500 de exemplare au ajuns in diferite tari din intreaga lume.

“Popularitatea acestei masini si numeroasele calatorii unice intreprinse de proprietari confirma spiritul de aventura pe care marca Morgan il inglobeaza in produsele sale automotive”, arata constructorul intr-un comunicat remis AutoPRO.ro.

Editia P101 a batranului 3 Wheeler contine o serie de imbunatatiri evidente. Mai mult, au fost adaugate in premiera o serie de caracteristici care pana acum au fost aratate celor interesati doar pe masinile concept.

Spre exemplu, exista un acoperis single-leaf care e menit sa exagereze tema asimetrica ce caracterizeaza intreaga masina. Menirea este sa ofere soferului o accentuare a singularitatii in timpul condusului pastrand la adapost lucruri importante pentru acesta.

Morgan 3 Wheeler P101 – celebrarea sfarsitului

Rotile Aero-disc au fost vopsite pentru a ramane in armonie cu culoarea masinii si ofera pentru P101 un look mult mai definit. Va fi usor de recunoscut drept un 3 Wheeler special. Cu toate ca simpla sa aparitie starneste curiozitate, P101 va fi chiar si mai impresionant.

Lampile spot Hella cu dimensiune de 9 inchi au fost repozitionate pentru a reduce din turbulente in jurul suspensiei, astfel obtinandu-se un look mai interesant.

Suplimentar, si tevile de esapament se bucura de o atentie sporita in cazul lui 3 Wheeler. Acestea sunt vopsite in non-culori diferite si alterneaza aceste nuante astfel incat sa se sublinieze caracterul unic al automobilului.

Morgan 3 Wheeler P101 este disponibil in culorile Deep Back sau Satin White Silver, iar clientii vor putea alege o serie de imbunatatiri grafice, dupa cum urmeaza:

  • Belly Tank;
  • Dazzleship;
  • Aviator;
  • Race Car.

Pretul pentru un Morgan 3 Wheeler P101 pleaca de la 45.000 de lire sterline, iar toate cele 33 de automobile pot fi deja comandate la dealerii autorizati din UK, Europa si SUA. Productia incepe imediat si se va desfasura in paralel cu alte comenzi.

“Productia lui 3 Wheeler a fost un capitol incredibil in istoria Morgan. Importanta modelului original este de neindoit, insa cu introducerea lui 3 Wheeler ne-am dat cu totii seama ca masinile menite doar a aduce bucurie inca isi mai gasesc locul in aceasta lume si, chiar mai bine, a demonstrat ca “de ce nu” ramane o atitudine pe care o servim in continuare cu bucurie”, a conchis Steve Morris, CEO Morgan.

Morgan 3 Wheeler nu va mai fi produs din 2021, dar compania va lansa un alt model care va deschide cale “catre un alt capitol captivant in istoria Morgan”.

Articole similare

8 mașini Suzuki Swift Sport la startul Danube Delta Rally 2016

administrator_autopromag

Tesla a produs primul exemplar de serie al camionetei electrice Cybertruck

Mihai Morcovescu

Jaguar F-Type la încălzire

administrator_autopromag

Leave a Comment