AUTOpro
Green car

Germania va extinde subvențiile pentru mașinile electrice până în 2025

acea

Germania își va extinde subvenția pentru mașinile electrice până în 2025, au declarat luni pentru Reuters surse guvernamentale și din industria auto, cu o zi înaintea unui summit al industriei auto germane de la Berlin.

Potrivit Reuters, în luna iunie a acestui an, Germania a dublat stimulentele pentru mașinile electrice, care cuprindeau un bonus de 3.000 euro pentru vehiculele complet electrice și un bonus  de 2.250 de euro pentru vehiculele hibrid, care costă sub 40.000 euro.

Bonusul va fi acum extins și după anul 2021, dar va fi  redus în două etape până în 2025. De asemenea, bonusul suplimentar pentru hibrizi  ar putea fi eliminat cu totul din 2022.

Pentru clienți, bonusul guvernamental de mediu poate fi completat cu o bursă oferită de producător în valoare de 3.000 de euro.

Ministerul Economiei din Germania a refuzat să comenteze informațiile, dar o purtătoare de cuvânt a confirmat faptul că ministrul Economiei Peter Altmaier a susținut extinderea subvențiilor.

Potrivit surselor, o schemă de casare pentru camioanele diesel mai vechi va fi, de asemenea, probabil aprobată, la summitul auto de la Berlin.

Mașinile electrice au reprezentat 1,8% din înmatriculările de autoturisme noi în Germania în 2019.

Articole similare

Noul Fisker Ocean va fi oferit începând din 2024 într-o versiune cu baterie interschimbabilă (cu video)

Mihai Morcovescu

Ford a amânat debutul SUV-ului electric Explorer pentru 2024

Mihai Morcovescu

Noul Volkswagen ID.7, înlocuitorul electric al Passat-ului, va debuta oficial pe 17 aprilie

Mihai Morcovescu

Leave a Comment