AUTOpro
Generale Green car Stiri

Grupul Stellantis va construi stații de înlocuire a bateriilor mașinilor electrice (VIDEO)

Gigantul auto Stellantis a anunțat că va începe construirea unei rețele de stații de înlocuire a bateriilor pentru vehiculele electrice.

Proiectul va fi realizat în parteneriat cu Ample, o companie americană specializată în acest domeniu.

Procesul de înlocuire al bateriilor la stațiile Stellantis va dura doar 5 minute

Stellantis

Grupul Stellantis a semnat un parteneriat cu compania Ample pentru a construi o rețea de stații pentru înlocuirea bateriilor mașinilor electrice. Soluția este capabilă să livreze o baterie EV complet încărcată în mai puțin de cinci minute.

Prima stație va fi amenajată în capitala Spaniei, Madrid, și va fi inaugurată anul viitor într-o primă fază sub forma unui proiect-pilot. În cadrul acestui proiect, Grupul Stellantis va folosi 100 de exemplare ale modelului electric de clasă mică Fiat 500e din flota serviciului de carsharing Free2Move.

Cele două companii poartă, de asemenea, discuții cu privire la extinderea aplicării tehnologiei Ample de înlocuire modulară a bateriilor pentru a satisface cererea flotelor Stellantis și a consumatorilor pe alte platforme Stellantis și în alte zone geografice.

În ceea ce o privește, compania Ample se va ocupa de dezvoltarea bateriilor, care vor putea fi montate pe orice mașină electrică, indiferent de marcă. Aceste baterii vor fi modulare, astfel încât platformele vehiculelor electrice nu vor trebui să fie modificate.

În plus, stațiile de înlocuire a bateriilor vor fi construite în spațiile publice în doar trei zile, astfel încât infrastructura locală va putea fi adaptată foarte ușor. Totodată, când un vehicul electric care folosește o baterie Ample se va apropia de stație, acesta va fi imediat recunoscut. Odată ce a parcat mașina în interior, șoferul va trebui să inițieze procesul de înlocuire a bateriei cu ajutorul unei aplicații mobile dedicată. Bateria va fi schimbată în doar 5 minute!

Sursa: Stellantis

Articole similare

Aproape 600.000 de modele Tesla, investigate de ARR-ul american

Florin Amariei

VIDEO: Noul Porsche Macan electric, testat în mai multe regiuni din lume. Modelul va fi lansat în 2024

Mihai Morcovescu

Test drive Citroen Ami – Ami sau a nu mi

Filip Sîrbu