AUTOpro
Generale Motorsport

Raliul Dakar: Nasser Al-Attiyah va fi pilot oficial Dacia din 2025

Nasser Al-Attiyah, cvintuplu câștigător al Raliului Dakar, va fi începând cu 2025 pilot oficial Dacia în renumita cursă rally-raid, precum și în Campionatul Mondial de Rally-Raid.

În vară, constructorul român anunțase că francezul Sébastien Loeb, de nouă ori campion mondial WRC, și spaniola Cristina Gutiérrez Herrero vor fi piloți oficiali Dacia pentru fazele de testare care vor avea loc anul viitor, în Maroc.

Dacia va avea trei echipaje la Raliul Dakar în 2025

Dakar

Nasser Al-Attiyah a câștigat Raliul Dakar de cinco ori (2011, 2015, 2019, 2022 și 2023), mai întâi cu Volkswagen, apoi cu MINI și cu Toyota. În vârstă de 52 de ani, pilotul qatarez este și dublu campion al noii serii W2RC (Campionatul Mondial de Rally-Raid) și de 13 ori campion al Raliurilor FIA din Orientul Mijlociu.

Acesta îl va avea drept copilot pe francezul Mathieu Baumel (47 de ani), unul dintre cei mai de succes navigatori din Hexagon. El are în palmares 4 victorii în Dakar și 12 titluri de campion mondial (două în rally-raid, unul în WRC2 și nouă în MERC).

Cei doi vor forma cel de-al treilea echipaj al „Team Dacia” pentru aventura Dakar 2025. Celelalte două vor fi alcătuite din Sébastien Loeb și Fabian Lurquin, respectiv Cristina Gutiérrez Herrero și Pablo Moreno Huete.

Începând de anul viitor, cele trei echipaje Dacia vor testa primul prototip, care va fi alimentat cu combustibil sintetic. Testele inițiale vor avea loc în cadrul Raliului Marocului din sezonul viitor.

Sursa: Dacia

Articole similare

Streaming live: Opel/Vauxhall prezintă planurile de viitor

Filip Sîrbu

CES 2024: Mercedes-Benz Concept CLA Electric anunță o berlină compactă care va debuta în acest an

Mihai Morcovescu

ACAROM: Înmatriculările în România au crescut cu peste 34% în luna aprilie

Mihai Morcovescu