AUTOpro
Green car Stiri

SEAT vrea neapărat o fabrică de baterii pentru mașini în Spania

SEAT, parte din grupul Volkswagen, vrea neapărat o fabrică de baterii pentru mașinile electrice (BEV) în Spania și continuă cu demersuri active pentru ca acest lucru să se întâmple.

SEAT a anunțat luni că a discutat cu guvernul spaniol pentru a pune bazele unei fabrici de baterii pentru mașinile electrice de tip BEV în țara iberică. Ieșirea publică după doar o serie de discuții este un semnal clar că firma auto parte din grupul Volkswagen își dorește cu ardoare o astfel de uzină.

Conform informațiilor anunțate de SEAT, din discuțiile purtate până acum cu autoritățile executive centrale a reieșit că ambele părți și-ar dori ca fabrica să fie pusă pe picioare în 2025.

TABLETS ON WHEELS SEAT ZONA FRANCA 12-5-2020

Mai mult, SEAT își dorește să înceapă producerea unui autovehicul complet electric de dimensiuni mici la uzina din Barcelona. Vestea a fost confirmată de însuși CEO-ul Wayne Griffiths. Un anunț oficial, însă, ar urma să fie făcut în următoarele săptămâni.

Presiunea SEAT continuă

Inițiativa SEAT este un logică și de așteptat, având în vedere că marca aflată în portofoliul constructorului spaniol Cupra – deja a anunțat primul său BEV la împlinirea a 3 ani de prezență.

Conform informațiilor deja prezentate de AUTOpro, Spania ar plănui transformarea uzinei Nissan din Barcelona într-o fabrică de producere de baterii pentru că aceasta se va închide în decembrie anul curent.

CEO-ul SEAT a spus că Spania „nu poate pierde trenul electrificării” și a subliniat că țara, al doilea cel mai mare producător auto european, trebuie să conducă această schimbare de perspectivă globală la capitolul propulsie și să susțină activ dezvoltarea infrastructurii necesare. Griffiths a mai declarat că Spania ar trebui să folosească mai mulți bani UE pentru relansa industria auto națională.

Articole similare

Volvo nu va mai finanța marca Polestar pe care o va vinde definitiv către Geely

Mihai Morcovescu

Volkswagen Golf 8 facelift: noi detalii despre versiunea restilizată a compactei germane

Mihai Morcovescu

Noua generație Mazda6 va fi transformată într-un coupe cu patru uși cu tracțiune spate

Mihai Morcovescu

Leave a Comment