AUTOpro
Industrie Stiri

Kia Sorento, premiată la WWCOTY 2021

Modelul Kia Sorento a obținut premiul de „cel mai mare și mai bun SUV” la WWCOTY 2021. Distincția a fost acordată în urma votului a 50 de jurnaliste din 38 de țări.

Kia Sorento, modelul sud-coreean care a primit recent o nouă reinterpretare, a primit o altă recunoaștere internațională la Women`s World Car of the Year 2021 (WWCOTY 2021). Mașina a devenit campioana „Best Large SUV”, adică e „cel mai mare și mai bun SUV” pentru anul curent.

Succesul înregistrat de Sorento în 2021 vine după alte două victorii obținute la ediția precedentă de către constructorul auto din Asia. În 2020, XCeed și e-Soul au fost declarate Best Urban Car, respectiv Best Green Car.

Premiile WWCOTY sunt acordate de un juriu format din 50 de jurnaliste, reprezentând 38 de țări și cinci continente. Fondate de jurnalista Sandy Myhre în Noua Zeelandă în urmă cu 11 ani, premiile vizează identificarea celor mai bune mașini ale anului pe baza unui set de principii care ghidează alegerea consumatorilor de sex feminin.

Sorento a fost unul dintre cele trei vehicule selectate pe lista scurtă pentru categoria ‘Best SUV’ (Cel mai bun SUV) și a câștigat datorită calităților sale, printre care se numără siguranța, calitatea, prețul,designul, dinamica de condus și impactul redus asupra mediului.

Următorul pas pentru Kia Sorento este reprezentat de…

Vezi știrea completă pe 4×4.ro!

Articole similare

Aston Martin va folosi componente Geely pentru viitoarele sale modele electrice

Mihai Morcovescu

Opel Corsa primește o nouă motorizare mild-hybrid: consum cu 18% mai mic

Mihai Morcovescu

Zeekr a obținut o finanțare de 750 de milioane de dolari și este evaluat în momentul de față la 13 miliarde de dolari

Mihai Morcovescu

Leave a Comment