AUTOpro
Stiri

Daimler si Geely, parteneriat pentru noi motorizari hibride

Daimler, compania care detine Mercedes-Benz, si gigantul chinez Geely vor realiza impreuna noi motorizari hibride, avand in vedere ca unitatile pe combustie interna vor trebui sa respecte standarde din ce in ce mai stricte cu privire la emisii.

Geely a cumparat in 2018 aproape 10% din Daimler cu peste 9 miliarde de dolari, asadar colaborarea n-ar trebui sa ne surprinda. Mai adaugam si faptul ca Mercedes-Benz a vandut de doua ori mai multe masini in China decat in SUA si e usor de inteles de ce viitoarele motorizari pentru masinile hibride vor purta o semnatura germano-chineza.

Geely, pe langa marcile din China, mai detine in Europa si controlul Volvo.

Conform informatiilor publicate de Reuters, eforturile financiare necesare dezvoltarii acestor sisteme de propulsie sunt destul de mari, asadar implicarea Geely va duce la o mai facila implementare a acestora.

“Atat Geely, cat si Daimler isi propun sa dezvolte motoare modulare de o eficienta ridicata”, a spus un purtator de cuvant al Daimler. Acesta a mai precizat ca rezultatele colaborarii germano-chineze vor fi puse in practica pentru clientii europeni, dar si pentru cei din Asia.

Geely a refuzat sa faca orice fel de afirmatie pe acest subiect.

Conform unui apropiat al Daimler, noile motorizari vor fi folosite de marci diferite ale celor doua companii implicate in aceasta investitie.

Aflarea acestor vesti a venit ca o surpriza pentru muncitorii fabricii Daimler din Untertuerkheim, unde se asambleaza sistemele de propulsie ale autovehiculelor companiei nemtesti.

“Suntem complet luati prin surprindere. Nu a avut loc nici macar o discutie despre o posibilitate de a gasi locatii alternative pentru producerea acestor motorizari”, a declarat Michael Haeberle, coordonatorul muncitorilor din Untertuerkheim.

Daimler a explicat, insa, ca fabricile sale din Germania vor fi actualizate pentru a fi capabile sa ansambleze cap coada masini electrice. De aceea, majoritatea motoarelor pe combustie interna vor fi realizate in China. Simultan, exista riscul ca parteneriatul Daimler incheiat cu Renault sa fie trecut in planul secund.

O sursa apropiata companiei franceze a declarat pentru Reuters ca este putin probabil ca intelegerea dintre Renault si Mercedes-Benz sa inceteze.

Colaborarea dintre Daimler si Geely ar urma sa scuteasca partea germana de o cheltuiala de aproape 1 miliard de dolari.

Articole similare

Final de drum pentru Volkswagen Beetle

Dragos Baltateanu

Waymo a rămas fără CEO

Filip Sîrbu

Ford amână producția Escape

Leave a Comment