AUTOpro
Connected Stiri

Sunt placutele de inmatriculare digitale viitorul?

Continentul european ar putea in curand fi locul in care vom observa un progres real cu privire la identificarea masinilor, insa placutele de inmatriculare digitale apar in premiera in SUA. Da, americanii ne iau din nou fata.

“Rplate” produce placutele de inmatriculare digitale care nu doar ca nu sunt un concept, ci deja se vand legal in anumite state din SUA. Un client posesor de Tesla spune ca investitia a meritat intrucat se potriveste cu filosofia pe care o afiseaza masina sa celor care o si il privesc.

Placutele de inmatriculare digitale sunt si functionale. Ele pot fi controlate cu ajutorul unei aplicatii si ii scutesc pe posesori de o vizita la DRPCIV-ul american, obtinerea de abtibilduri obligatorii si, mai mult, ii poate alerta pe alti conducatori auto ca masina sa a fost furata prin afisarea unui mesaj luminos observabil cu usurinta.

“De departe, insa, caracteristica mea preferata este cea prin care pot sa afisez orice tip de imagini sau mesaje doresc. Pot sa imi pun echipa preferata sau sa schimb culorile de fundal”, a spus Anthony.

In mod surprinzator pentru comunitatea auto din Romania pasionata de efectuarea de modificari pentru propriile masini, placutele de inmatriculare digitale sunt disponibile pentru comercializare inca de la sfarsitul anului trecut. Au fost disponibile doar in California si Arizona, dar acum pot fi cumparate si de locuitorii din Michigan. Costul unui astfel de accesoriu ajunge pana la 500 de dolari la care si adauga si o taxa anuala de 55 de dolari. Pana acum, “Rplate” are doar 3.300 de clienti. Compania isi doreste, totusi, sa se extinda.

“Exista multe lucruri pe care aceasta placuta le poate face. Poate fi chiar si un portofel virtual pentru masina ta si chiar intrevad un viitor in care vei putea plati la Starbucks drive-through doar prin simpla trecere pentru ridicarea bauturilor preferate “, spune Neville Boston, fondatorul Reviver, compania care a adus pe piata “Rplate”.

Boston, in varsta de 49 de ani, spune ca a pornit cu aceste ganduri la drum inca din 2009. A asteptat, insa, momentul ideal pentru concretizarea planurilor sale.

“Placutele de inmatriculare sunt singurul lucru care nu s-a schimbat concret la masini in ultimii 100 de ani si asta-i deranjeaza pe multi oameni care vor sa simta progresul in propriile maini”, a mai adaugat Boston.

Placute de inmatriculare digitale – “Pro” sau “Normal”?

Reviver ofera doua variante de placute de inmatriculare digitale “Rplate” si “Rplate Pro”.

“Rplate” functioneaza pe baza de baterii cu durata de viata de 5 ani si este controlata cu ajutorul unei conexiuni bluetooth. Poate afisa mesaje pre-inregistrate cu autoritatea statala americana in acest sens si elimina nevoia de vizite pentru actualizarea tuturor datelor necesare pentru circulatia pe drumurile publice. Costa 18 dolari pe luna pentru un abonament de trei ani, dupa care se achita doar taxa de conectivitate de 5 dolari pe luna.

“Rplate Pro” costa 600 de dolari si alti 75 de dolari/an pentru taxa de conectivitate, dar ofera o serie de avantaje potrivite companiilor. Aceasta are urmarire prin GPS, masurarea kilometrilor efectuati, limitarea distantei disponibile pentru condus si limitarea vitezei maxime posibile. Mai mult, ii poate spune proprietarului sau comodatarului unde este parcata masina si poate afisa mesaj precum “STOLEN” (trad. furata) pentru a avertiza Politia sau alti conducatori auto in caz de furt.

Reviver tinteste extinderea la nivel national pana in 2022, desi unele state americane nu sunt inca atat de digitalizate.

Articole similare

Picanto, mezinul Kia, primește tehnologii de clasă superioară

Robert Stan

CE a aprobat alocarea a 53 mil. euro de către România pentru stații de încărcare destinate mașinilor electrice

Robert Stan

Volkswagen va construi un SUV complet electric derivat din Amarok. Modelul va fi lansat în 2026

Mihai Morcovescu

Leave a Comment