AUTOpro
Motorsport Stiri

Ediţia din 2021 a Raliului Dakar se va desfășura în Arabia Saudită între 3 şi 15 ianuarie

dakar

ASO, compania care organizează Raliul Dakar a anunțat că ediţia din 2021, a doua care se va desfăşura în Arabia Saudită, va avea loc între 3 şi 15 ianuarie şi va propune o buclă în jurul oraşului Jeddah.

Raliul îi va duce pe concurenţi întâi spre est, apoi spre nord, cu o zi de repaus la Ha’il (centru) pe 9 ianuarie, înainte de-a coborî de-a lungul Mării Roşii.

Cele 12 zile de cursă sunt concepute ca un „tur al deşerturilor”. Pe lângă tradiţionala etapă maraton, vor exista şi două etape în buclă.

„Noi am valorificat întreaga Arabie Saudită. Ţara este atât de mare încât am reuşit să nu reluăm decât 50-100 km din traseul de anul trecut”, a declarat David Castera, directorul Raliului Dakar.

„În fiecare etapă regăsim un pic din toate ingredientele. Am încercat să păstrăm dunele, părţile tehnice şi părţile rapide în aproape toate zilele”, a continuat fostul motociclist şi copilot.

După ce în acest an au decedat doi motociclişti, portughezul Paulo Goncalves şi olandezul Edwin Straver, la ediţia viitoare se va pune accentul pe siguranţa motocicletelor şi a quad-urilor.

Va fi obligatorie purtarea vestei airbag pentru categoriile cele mai vulnerabile, piloţii vor fi preveniţi de alerte sonore dacă se apropie de un pericol, iar viteza lor va putea fi limitată la 90 km/h în anumite zone de risc.

Celelalte noutăţi se referă la navigaţie. După experimentul din 2020, roadbook-ul ce le indică participanţilor traseul va fi distribuit sistematic în dimineaţa probelor speciale, nu cu o seară înainte. Până acum el era pe hârtie, însă va lăsa loc unei versiuni electronice pe tabletă.

În fine, apare o probă pentru nostalgici: Dakar Classic va măsura mai mult după constanţă decât după rapiditate replici ale maşinilor şi camioanelor concepute înainte de 2000 şi care au participat la cursă.

La clasa auto, ediţia din 2020 a fost câştigată de pilotul spaniol Carlos Sainz (Mini), iar clasa moto s-a încheiat cu victoria americanului Ricky Brabec (Honda).

Articole similare

Audi prezintă primele schițe cu modelul Q4 e-tron

Dragos Baltateanu

Huawei, cu un pas în fața Apple. Renunță la telefoane și produce mașini electrice

Florin Amariei

Dacia Bigster, noi informații: motorizări electrificate și preț de la 22.000 de euro

Mihai Morcovescu

Leave a Comment