AUTOpro
Stiri Green car

i4 M50 – primul BMW M complet electric

bmw i4 m50 primul m electric

BMW M ne prezintă primul său model complet electric – i4 M50. Chiar și pentru fanii mărcii numele ar putea fi unul greu de digerat, însă el are sens.

Acum câțiva ani buni în urmă (mai bine de un deceniu), BMW a decis că e momentul să facă un pas hotărât în față pentru electrificare. Pentru satisfacerea acestui scop a creat divizia BMW i. Aceasta era compusă din specialiști care trebuiau să aducă soluții pentru tranziția treptată către propulsia complet electrică. În cele din urmă, acest departament care a avut aproape libertate totală ne-a oferit BMW i3 și BMW i8. Din descoperirile lor au apărut apoi X5 xDrive45e sau X3 xDrive30e. Pe termen mediu, divizia BMW i și-a atins scopul.

Viitorul, însă, nu mai are răbdare cu noi. De aceea, asistăm la un moment important în industria auto europeană: este pentru prima dată când BMW i și BMW M se suprapun. Mai bine zis, coexistă în primul automobil de serie care primește tratamentul electric al departamentului „i” și expertiza dinamică a specialiștilor „M”.

Prețul oficial în România nu a fost confirmat.

Articole similare

Cum a decurs prima zi a concursului “Cel mai 4 x 4”

Filip Sîrbu

Opel, oferte interesante pentru mașinile din stoc și perioadă de grație la plata ratelor

Robert Stan

Leave a Comment