AUTOpro
Stiri Green car

Nevera – noul copil teribil al croaților de la Rimac

În buna tradiție Rimac, specificațiile sunt absolut monstruoase

Rimac a prezentat în sfârșit mult-așteptata versiune de serie a conceptului C_Two, prezentat acum mai bine de 3 ani la Salonul Auto de la Geneva. După o muncă asiduă de proiectare, Rimac Nevera este gata să își ducă pe culmile extazului cei doar 150 de norocoși posesori ai hypercar-ului EV cu preț de pornire de 2 milioane de euro.

În buna tradiție Rimac, specificațiile sunt absolut monstruoase. 4 motoare electrice, care dezvoltă în total 1914 CP și 2360 Nm, alimentate de o baterie de 120 kWh, care oferă o autonomie maximă de 550 km. În ciuda masei proprii de 2,1 tone, Nevera este capabil de accelerații fulminante. Repriza 0-100 km/h se consumă în doar 1,97 secunde, 300 km/h fiind atinși cât ai zice pește, în doar 9,3 secunde.

Viteza maximă absolut amețitoare, de 412 km/h, dar și sfertul de milă, dovedit în doar 8,6 secunde, stau mărturie unei eficiențe aerodinamice de invidiat, Revera fiind cu 34% mai eficient din punct de vedere aerodinamic față de prototipurile de pre-serie dezvoltate de croați.

Cu suspensie independentă double-wishbone pe toate cele patru roți, sistem avansat de torque vectoring care efectuează 100 de calcule pe secunde și caroserie monococă din fibră de carbon, Nevera demonstrează, din nou, că Rimac este gata să se dueleze de la egal la egal cu marii producători de hypercar-uri.

Articole similare

Volkswagen a testat noua baterie solid-state dezvoltată de americanii de la QuantumScape

Mihai Morcovescu

Cupra împlinește 3 ani și lansează primul său model electric

Florin Amariei

Lamborghini Huracán STO, lansat oficial în România

Florin Amariei

Leave a Comment