AUTOpro
Stiri

Piața auto chineză, în creștere pentru a doua lună consecutiv

Asociaţia Producătorilor Auto din China (CAAM) a anunțat că vânzările auto pe piaţa chineză au crescut cu 14,5% în mai, a doua lună de creştere consecutivă, pe fondul redresării după criza provocată de pandemie.

Luna trecută, livrările pe cea mai mare piaţă auto din lume au urcat la 2,19 milioane de vehicule, comparativ cu perioada similară din 2019.

Măsurile de sprijin adoptate de Guvern şi îmbunătăţirea încrederii consumatorilor au contribuit la rezultatele din mai. Totuşi, evoluţia pandemiei pe plan global ar putea afecta peste hotare cererea de vehicule produse în China, a declarat Chen Shihua, oficial de rang înalt în cadrul CAAM.

În aprilie, vânzările au urcat cu 4,4%, după ce în martie, când pandemia a afectat cererea, s-a înregistrat un declin de 43%.

Livrările de automobile electrice şi hibride au scăzut pentru a 11-a lună consecutiv, la 82.000 unităţi, a informat CAAM.

Printre producătorii auto care au raportat în mai creşteri ale vânzărilor pe piaţa chineză se află Geely Automobile Holdings, Toyota Motor şi Ford Motor.

CAAM se aşteaptă ca în 2020 vânzările de vehicule să scadă cu 15%, pe fondul efectelor pandemiei.

Articole similare

Gala AUTOBest 2016

administrator_autopromag

Opel va lansa în 2024 versiuni electrice pentru modelele Crossland și Grandland

Mihai Morcovescu

Au fost decise finalistele Mașina Anului 2023 în România

Darius Pana

Leave a Comment