AUTOpro
Stiri

Piața auto chineză, în creștere pentru a doua lună consecutiv

Piața auto chineză

Asociaţia Producătorilor Auto din China (CAAM) a anunțat că vânzările auto pe piaţa chineză au crescut cu 14,5% în mai, a doua lună de creştere consecutivă, pe fondul redresării după criza provocată de pandemie.

Luna trecută, livrările pe cea mai mare piaţă auto din lume au urcat la 2,19 milioane de vehicule, comparativ cu perioada similară din 2019.

Măsurile de sprijin adoptate de Guvern şi îmbunătăţirea încrederii consumatorilor au contribuit la rezultatele din mai. Totuşi, evoluţia pandemiei pe plan global ar putea afecta peste hotare cererea de vehicule produse în China, a declarat Chen Shihua, oficial de rang înalt în cadrul CAAM.

În aprilie, vânzările au urcat cu 4,4%, după ce în martie, când pandemia a afectat cererea, s-a înregistrat un declin de 43%.

Livrările de automobile electrice şi hibride au scăzut pentru a 11-a lună consecutiv, la 82.000 unităţi, a informat CAAM.

Printre producătorii auto care au raportat în mai creşteri ale vânzărilor pe piaţa chineză se află Geely Automobile Holdings, Toyota Motor şi Ford Motor.

CAAM se aşteaptă ca în 2020 vânzările de vehicule să scadă cu 15%, pe fondul efectelor pandemiei.

Articole similare

Mini demonstrează calitățile modelului electric Cooper SE tractând o aeronavă Boeing

Dragos Baltateanu

Piëch Automotive angajează lideri de la BMW, Porche și Tesla

Autopromag

Finalistele Mașina Anului 2020 în România

Gabi Gogiu

Leave a Comment