AUTOpro
Generale Concept car Stiri

Cadillac a dezvăluit un concept pe care l-a ținut ascuns 6 ani

Producătorul american de automobile Cadillac a publicat câteva imagini și detalii referitoare la un concept-car al unui coupe de performanță, pe care l-aținut ascuns timp de șase ani.

Acesta preia câteva detalii din conceptul Escala, dar și de la modele mai noi ale constructorului.

Conceptul Cadillac a fost creat în 2018

Cadillac

În 2018, Cadillac a creat un coupe misterios, care a fost dezvăluit într-un brevet de design. Deși, de obicei, conceptele sunt dezvăluite, americanii l-au ținut secret pe acesta timp de șase ani.

Acest concept nu are nici acum un nume, însă chiar și așa a fost până la urmă dezvăluit. Vehiculul este parte a seriei „From the Vault” de la GM Design. Cei de la Cadillac nu au oferit foarte multe detalii despre conceptul lor. Acesta adoptă un limbaj de design foarte apropiat de cel al modelelor de serie actuale ale constructorului de peste Ocean.

Prototipul de față combină elemente de pe conceptul Escala și detalii moderne. De altfel, el a fost sursă de inspirație pentru modelul CT5 și pentru versiunea de performanță a acestuia, denumită V-Blackwing.

La partea din față regăsim o grilă pronunțată pe care tronează sigla mărcii și două prize de aer de dimensiuni generoase. Aici mai există o capotă lungă, un set de faruri LED subțiri și câteva accente cromate, în timp ce părțile laterale sunt ușor sculptate. Mergând către spate, remarcăm plafonul din sticlă, care se continuă cu o lunetă foarte înclinată, precum și stopurile LED cu design modern. Aspectul exterior este completat de jantele mari cu zece spițe.

La interior se observă câteva detalii interesante precum o consolă centrală plutitoare, un selector rotativ pentru transmisia automată și mai multe ornamente din lemn și din aluminiu.

Din păcate, acest studiu de design nu a fost niciodată transformat într-un model de serie.

Sursa: Cadillac via Carscoops

Articole similare

Previziunile APIA pentru piața auto din România în anul 2023

Darius Pana

WRC: Două echipaje românești au participat în Raliul Greciei Acropolis

Mihai Morcovescu

ACEA: Dacia a vândut cu aproape 43% mai multe mașini în Europa comparativ cu 2022

Mihai Morcovescu