AUTOpro
Generale Stiri

Tesla a lansat un program de casare a mașinilor vechi. Clienții primesc o contribuție de până la 4.000 de euro

Tesla

Compania americană Tesla a lansat în Europa un program de tip Rabla pentru casarea mașinilor vechi. Programul va fi disponibil mai întâi în Marea Britanie. Ulterior, acesta ar putea fi implementat și pe alte piețe importante de pe continent.

Acest program poartă denumirea „Cash for Clunkers” și are ca scop stimularea vânzărilor de mașini electrice ale mărcii americane.

Tesla oferă până la aproximativ 4.000 de euro

În luna iunie, britanicii care dețin automobile pe benzină și diesel cu o valoare de piață de cel mult 2000 de lire sterline își pot schimba mașina.

Aceștia vor primi o reducere suplimentară echivalentă cu valoarea rablei. Această reducere este oferită doar pentru achiziționarea unui Model 3 (foto, sus) sau a SUV-ului Model Y (f0t0, jos).

Spre exemplu, dacă valoarea mașinii vechi este de 1.500 de lire sterline (1.745 euro), clienții vor primi această sumă plus pentru rablă plus 2.000 de lire sterline (2.325 euro) de la Tesla. Astfel, va rezulta o contribuție totală de 3.500 de lire sterline (4.070 euro) pentru cele două vehicule Tesla amintite anterior, scrie EVMarket.ro.

Ce mașini sunt eligibile

Rabla

Pentru ca o mașină să fie eligibilă în programul de schimb introdus de Tesla, vehiculul trebuie să fi fost înmatriculat pe numele proprietarului cel puțin trei luni. Evaluarea poate fi făcută între 1 iunie și 30 iunie.

Dacă întrunesc toate condițiile, britanicii vor putea schimba mașina cu o Tesla. Contribuția va fi scăzută din prețul final al noului automobil electric.

„Pentru a accelera tranziția lumii către o energie durabilă, Tesla elimină mașinile pe benzină și diesel de pe drumurile din Marea Britanie, printr-un proces de casare a automobilelor vechi”, a declarat producătorul auto de peste Ocean pentru site-ul Electrifying.com.

Reprezentanții Tesla au precizat nu vor fi acceptate în program mașini vechi care au fost taxi-uri sau mașini avariate. Deși aceste elemente ar fi luate în calcul de un dealer care le-ar revinde este de neînțeles de ce producătorul american nu le acceptă pentru casare.

Sursa: Electrifying

Articole similare

Volvo S60 Cross Country inițiază o nouă nișă

administrator_autopromag

Stațiile de încărcare pentru camioane electrice vor avea nevoie de o putere imensă, cât pentru un mic oraș

Darius Pana

Skoda a publicat un video teaser cu noua Octavia facelift

Mihai Morcovescu