AUTOpro
Generale Green car Stiri

Viitoarele modele electrice Ford vor fi echipate cu port de încărcare Tesla începând cu 2025

Producătorul american de automobile Ford tocmai a anunțat că viitoarele sale modele electrice vor primi porturi de încărcare compatibile cu încărcătoarele Tesla.

Potrivit lui Jim Farley, șeful companiei de peste Ocean, această noutate va fi oferită doar pe piețele din SUA și din Canada. Deocamdată nu se știe dacă și clienții din Europa vor beneficia de ea.

Vehiculele electrice Ford vor fi echipate cu două porturi de încărcare

Anunțul a fost făcut în timpul unui eveniment transmis live pe Twitter, la care a participat și CEO-ul Tesla, Elon Musk. Potrivit lui Farley, vehiculele electrice Ford vor fi echipate cu două porturi de încărcare.

În acest fel, clienții Ovalului Albastru din SUA și din Canada vor putea utiliza o stație de încărcare Tesla fără să mai fie nevoie de adaptor. Farley a precizat că proprietarii de modele cu emisii zero Ford vor putea să-și folosească în continuare încărcătoarele clasice. 

Standardul Tesla de încărcător a fost utilizat peste Ocean încă de la lansarea lui Model S. Conectorul este compatibil pentru încărcarea la o priză casnică, dar și pentru încărcarea rapidă DC la un supercharger Tesla. De asemenea, acesta poate fi folosit și la alte puncte de încărcare rapidă, dar cu adaptor.

În același timp, șeful Ford a mai menționat faptul că, începând cu prima parte a anului 2024, clienții modelelor Mustang Mach-E, F-150 Lightning și E-Transit vor putea folosi un încărcător Tesla cu ajutorul unui adaptor.

În 2025, Ford va introduce noul său port de încărcare compatibil cu standardul NACS (n.n. – North American Charging Standard). Acesta este folosit de suprachargerele Tesla.

Tesla și-a lansat recent acest standard, făcându-l astfel disponibil pentru utilizarea de către orice producător. 

Sursa: InsideEVs

Articole similare

Tesla mărește cu 2.000 de euro prețurile SUV-ului Model Y pe câteva piețe din Europa

Mihai Morcovescu

Isetta se întoarce… electric și sub numele de Microlino

administrator_autopromag

PREMIERĂ MONDIALĂ: noua compactă Citroen C4, lansată on-line

Dan Vardie