AUTOpro
Generale Green car Industrie Stiri

JATO Dynamics: Dacia Sandero rămâne cea mai vândută mașină în Europa. Dacia Spring, locul 5 la „electrice”

Potrivit celor mai recente date publicate de specialiștii de la JATO Dynamics, Dacia Sandero a fost și în luna aprilie cea mai vândută mașină în Europa. În topul automobilelor electrice, Dacia Spring a făcut un salt de două poziții, până pe locul 5.

Pe segmentul mașinilor cu zero emisii, Tesla Model Y a fost pentru a patra lună la rând cel mai vândut autovehicul. SUV-ul american a devansat două modele Volkswagen: ID.3 și ID.4.

JATO Dynamics: Dacia Spring, locul 5 în topul „electricelor”

JATO Dynamics

Datele publicate de JATO Dynamics arată că Dacia Sandero își menține parcursul foarte bun din acest an. În primul trimestru, hatchback-ul subcompact de la Mioveni s-a clasat pe locul al doilea în topul celor mai vândute modele din Europa, fiind depășit doar de Tesla Model Y.

Și în aprilie, Sandero a fost cea mai vândută mașină la nivel european. Modelul autohton înregistrat peste 18.659 de unități comercializate. Aceasta este o creștere de 44% față de aceeași perioadă din 2022.

Potrivit aceluiași raport, pe locul al doilea s-a clasat Volkswagen T-Roc cu 16.746 de exemplare. Pe treapta a treia a podiumului a urcat Opel Corsa, cu 16.578 de unități vândute în luna a patra a anului.

Dacia Spring ocupă în aprilie poziția a 5-a, cu 4.191 de unități vândute (+18%). În ierarhia producătorilor, Dacia ocupă poziția a 11-a, cu 44.064 de mașini vândute în aprilie. Vorbim aici despre o creștere cu 44% față de luna a patra a anului precedent.

Clasamentul este dominat de Volkswagen (105.669 unități, +30%), urmat de Audi (58.841 unități, +25%) și de Toyota (54.224 unități, -4%).

Tesla Model Y rămâne cea mai vândută mașină electrică în Europa

În topul automobilelor electrice, Tesla Model Y se menține pe prima poziție. În aprilie, modelul produs de compania condusă de Elon Musk s-a vândut în 10.553 de unități pe Bătrânul Continent.

SUV-ul american este urmat în clasament de două modele Volkswagen. ID.3 se află pe locul 2, cu 6.542 de exemplare vândute (+125% față de aprilie 2022), iar ID.4 se situează pe locul 3, cu 5.913 unități (+259%).

Cu toate acestea, în clasamentul general valabil pe luna aprilie, Tesla Model Y, a înregistrat un regres semnificativ. Astfel, modelul de peste Ocean a căzut până pe locul 17, după ce, în martie, se afla în fruntea topului „electricelor”.

Sursa: JATO Dynamics

Articole similare

Hyundai va părăsi Rusia în 2023 și își va vinde uzinele către o companie din Kazahstan

Mihai Morcovescu

Ford E-Transit Custom – catalizatorul revoluției electrice pentru micii întreprinzători

Filip Sîrbu

BMW a dezvăluit noul Seria 5 Touring. Debutul pe piață a fost fixat pentru luna mai 2024

Mihai Morcovescu