AUTOpro
Generale Green car Stiri Tehnologie

Surse: Pilotul automat al modelelor Tesla ar fi provocat peste 1.000 de accidente

Pilotul automat al modelelor electrice Tesla ar fi provocat peste 1.000 de accidente în ultimii opt ani, potrivit unei anchete realizată de cotidianul german Handelsblatt.

Cu toate acestea, producătorul american a raportat un număr mult mai mic decât cel real.

Tesla a primit peste 4.000 de reclamații legate de funcționalitatea sistemului „AutoPilot”

Tesla

Investigația realizată de cotidianul german relevă faptul că erorile pilotului automat Tesla sunt mult mai multe și periculoase decât recunosc americanii.

Conform unor informații scurse din baza de date a celor de la Tesla, peste 1.000 de evenimente rutiere ar fi fost cauzate de defecțiuni ale sistemului de asistență la rulare, în ultimii 8 ani. Cele mai multe dintre acestea ar fi avut loc pe teritoriul SUA.

Sursa citată transmite că a analizat peste 23.000 de fișiere aparținând dosarelor Tesla. Se pare că acestea ar fi fost furnizate presei de un fost angajat al companiei lui Elon Musk.

În aceste fișiere clienții descriu cum mașinile lor au frânat sau au accelerat brusc, fără să fie cu adevărat nevoie de ele. Unii au scăpat doar cu o sperietură, alții, însă, potrivit propriilor relatări, au ajuns cu mașinile în șanț, s-au izbit de ziduri ori au intrat în coliziune cu alte vehicule care circulau din sens opus.

De asemenea, datele arată că au fost depuse peste 4.000 de reclamații de către clienții care au avut probleme cu funcționalitatea sistemului „AutoPilot”. Multe dintre acestea au fost ignorate de companie.

Compania americană a refuzat să ofere comentarii până la acest moment, dar vorbește despre „furt de date”, potrivit Handelsblatt.

Sursa: Handelsblatt

Articole similare

JATO Dynamics: Dacia Sandero a fost și în luna mai cea mai vândută mașină în Europa

Workhorse W-15 vine pe șantier în modul PHEV

Filip Sîrbu

Nissan ar putea lansa un GT-R electric până în 2030: 1.341 CP și tracțiune integrală

Mihai Morcovescu