AUTOpro
Generale

Ford investește încă 30 mil. USD la Craiova

Ford Puma

Președintele Klaus Iohannis s-a aflat astăzi la uzina Ford România din Craiova, unde președintele acesteia, Ian Pearson, a anunțat derularea unei noi investiții de 30 de milioane de dolari într-o nouă linie de presaj, dar și producerea variantei ST a Ford Puma tot în România.

În prezența lui Klaus Iohannis, președintele Ford România a anunțat că, începând din data de 20 iulie, angajații uzinei de producție de vehicule din Craiova au revenit la programul de lucru în trei schimburi, astfel încât volumul de producție este acum la aproape același nivel cu cel înregistrat înainte de începutul pandemiei.

Tot astăzi, Ford anunță că a demarat o investiție suplimentară de 30 de milioane de dolari, pentru instalarea uneia dintre cele mai moderne linii de presaj. Aceasta are o suprafață de 1.900 mp și va permite uzinei din Craiova să producă la nivel local o gamă mai largă de componente, care, în acest moment, sunt aduse de la alte fabrici Ford din Europa.

„Deși situația continuă să fie volatilă, revenirea la trei schimburi de lucru este un semn că piețele europene au început să se redreseze. Este important ca oamenii să continue să se comporte responsabil și să respecte toate măsurile de securitate și sănătate impuse de către guvernele naționale și de către companii. Acesta este un factor important pentru menținerea activității noastre și a industriei auto în această perioadă dificilă”, a declarat Ian Pearson, președintele Ford România.

„Din 2008, de când a achiziționat fabrica de la Craiova, Ford a respectat angajamentul pe care și l-a asumat față de România și în special față de Craiova. Cred că investițiile constante pe care le-am făcut în ultimii 12 ani, inclusiv cea de 30 de milioane de dolari anunțată astăzi, reprezintă o dovadă a acestui lucru”, a adăugat oficialul Ford.

Mai târziu în acest an, Ford Craiova va începe și producția de serie a noului Ford Puma ST, cel mai performant și tehnologizat vehicul construit vreodată în România și primul SUV care se alătura familiei Ford Performance în Europa.

Producția modelului Puma a început în octombrie anul trecut la fabrica Ford din Craiova, fiind primul model hibrid construit în România. Acesta este comercializat în Europa, precum și în Australia și Noua Zeelandă, astfel că Ford Craiova exportă vehicule în acest moment în peste 50 de țări la nivel global.

Articole similare

Miliardarul Richard Branson se gândește să concureze Tesla

administrator_autopromag

Cum a decurs a doua zi a concursului “Cel mai 4 x 4”

Filip Sîrbu

Rechemare în service Porsche pentru automobilele sport în 2 uși

Filip Sîrbu

Leave a Comment