AUTOpro
Generale Stiri

Pasajul Olteniței a fost deschis circulației. Cum arată giratoriul suspendat

Pasajul Olteniței, cel mai mare giratoriu suspendat de pe centura Capitalei, a fost deschis circulației rutiere. În acest fel a fost reconfigurată intersecția DNCB – DN4, care face legătura între București și Popești-Leordeni.

Noul pasaj este cel mai mare dintre cele trei pasaje construite de CNAIR în sudul Capitalei.

Pasajul Olteniței are o lungime de 3,69 kilometri

Fotografii: Facebook / Cristian Pistol

Până acum, pe Centura București existau doar două pasaje. Este vorba despre cel de la Mogoșoaia, inaugurat în septembrie 2021, și cel de la Domnești. Ultimul a fost deschis circulației anul trecut în noiembrie și este tot un sens giratoriu suspendat. De-acum este disponibil și un al treilea pasaj: Olteniței.

Acesta are o lungime de 3,69 kilometri, fiind cel mai mare dintre cele trei construite în sudul Bucureștiului. Spre deosebire de celelalte două, care sunt rotunde, Pasajul Olteniței are o formă ovoidală.

„Cu o lungime de 3,69 km, acest pasaj, construit în zona localității Popești-Leordeni, asigură de acum legături continue pe Centura de sud a Capitalei (între A2 și A1), dar și între șoseaua Olteniței (București) și DN4 (județul Ilfov). (…) În scurt timp urmează să fie deschis și Pasajul Berceni”, a scris pe pagina de Facebook directorul CNAIR, Cristian Pistol.

Sursa: Facebook / Cristian Pistol

Articole similare

VIDEO: Tesla Cybertruck, surprins în teste în orașul american Palo Alto. Producția va demara în 2023

Mihai Morcovescu

ACAROM: producția auto națională a crescut cu peste 26% în luna ianuarie 2024

Mihai Morcovescu

Gigafabrica Tesla din Germania, amanata de serpi care hiberneaza

Florin Amariei