AUTOpro
Generale Stiri

Pasajul Olteniței a fost deschis circulației. Cum arată giratoriul suspendat

Pasajul Olteniței, cel mai mare giratoriu suspendat de pe centura Capitalei, a fost deschis circulației rutiere. În acest fel a fost reconfigurată intersecția DNCB – DN4, care face legătura între București și Popești-Leordeni.

Noul pasaj este cel mai mare dintre cele trei pasaje construite de CNAIR în sudul Capitalei.

Pasajul Olteniței are o lungime de 3,69 kilometri

Fotografii: Facebook / Cristian Pistol

Până acum, pe Centura București existau doar două pasaje. Este vorba despre cel de la Mogoșoaia, inaugurat în septembrie 2021, și cel de la Domnești. Ultimul a fost deschis circulației anul trecut în noiembrie și este tot un sens giratoriu suspendat. De-acum este disponibil și un al treilea pasaj: Olteniței.

Acesta are o lungime de 3,69 kilometri, fiind cel mai mare dintre cele trei construite în sudul Bucureștiului. Spre deosebire de celelalte două, care sunt rotunde, Pasajul Olteniței are o formă ovoidală.

„Cu o lungime de 3,69 km, acest pasaj, construit în zona localității Popești-Leordeni, asigură de acum legături continue pe Centura de sud a Capitalei (între A2 și A1), dar și între șoseaua Olteniței (București) și DN4 (județul Ilfov). (…) În scurt timp urmează să fie deschis și Pasajul Berceni”, a scris pe pagina de Facebook directorul CNAIR, Cristian Pistol.

Sursa: Facebook / Cristian Pistol

Articole similare

Renault Kardian este numele noului SUV al francezilor. Debutul va avea loc pe 25 octombrie (cu video)

Mihai Morcovescu

KIA lansează modelul aniversar Sportage 30th Anniversary Edition (cu video)

Citroën și-a prezentat noua identitate vizuală a mărcii, care include o nouă siglă

Mihai Morcovescu