AUTOpro
Generale Green car Stiri

Tesla pregătește două noi modele, care s-ar putea vinde în peste 5 milioane de unități pe an (cu video)

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a dezvăluit în cadrul ședinței anuale a acționarilor companiei o nouă imagine-teaser cu un viitor model electric.

Șeful mărcii americane a confirmat cu același prilej și un al doilea automobil cu emisii zero complet nou. Potrivit lui Musk, cele două mașini ar urma să fie vândute împreună în peste 5 milioane de exemplare anual.

Tesla va lansa cele două noi modele în decursul următorului an

Tesla

Cu toate acestea, judecând după modul în care Musk a formulat totul este greu să ne facem o idee despre ceea ce au pregătit americanii pentru viitorul apropiat. 

Fotografia întunecată ne dezvăluie silueta viitorului model cu emisii zero pe care producătorul auto din Fremont (California) ar urma să-l lanseze în curând.

„Oamenii vor întotdeauna să știe care este următorul nostru produs, însă nu este încă momentul să îl dezvăluim. Evident, trebuie să avem o lansare de produs adecvată, dedicată. Vreau doar să subliniez că, de fapt, construim un produs nou. Mai exact, proiectăm un produs nou. Nu stăm degeaba. Sunt două produse noi de care cred că veți fi foarte încântați”, a declarat CEO-ul Tesla în timpul prezentării.

Deși Elon Musk nu a oferit nici un detaliu referitor la acest automobil, se pare că ar fi vorba despre un facelift al actualului SUV Model Y. Viitorul model este cunoscut în prezent sub numele de cod „Project Juniper”. Din imaginea publicată se observă linia înclinată a acoperișului, care pare a fi neschimbată, și câteva revizuiri la nivelul capotei și a părții posterioare.

În afară de această imagine, CEO-ul companiei americane le-a confirmat celor prezenți și lansarea unui al doilea model complet nou. Și în cazul acestuia ar putea fi vorba tot despre un facelift al actualului Model 3. Numele de cod al acestui model este „Project Highland”.

Deși Tesla nu a dezvăluit mai multe informații despre cele două modele, Elon Musk a spus că acestea vor fi vândute împreună în peste 5 milioane de exemplare pe an. În plus, CEO-ul companiei a mai precizat că „designul produselor și tehnicile de fabricație vor fi cu mult peste ceea ce există în prezent în industrie”.

Viitorul facelift pentru Model 3 va fi lansat în toamna acestui an, în timp ce noua versiune a lui Model Y va debuta la sfârșitul lui 2024.

Totodată, Elon Musk a vorbit și despre camioneta Cybertruck. Aceasta se află deja în etapele finale de dezvoltare, cu un design finalizat, iar prototipurile ies deja de pe linia de producție într-un ritm lent deocamdată. Lansarea comercială este planificată pentru sfârșitul acestui an.

Sursa: Inside EVs

Articole similare

Noul Mercedes G-Class – Legenda s-a întors

Filip Sîrbu

Elon Musk anunță că viitorul Tesla Roadster va atinge 100 km/h în mai puțin de 60 de secunde

Mihai Morcovescu

Japonezii de la Mitsubishi au prezentat noul SUV compact Xforce (cu video)

Mihai Morcovescu