AUTOpro
Generale Green car Stiri

Tesla lansează Model S Plaid cu Track Mode: viteză maximă de peste 320 km/h (cu video)

Tesla

Americanii de la Tesla anunță lansarea pachetului Track Mode pentru electricul Model S Plaid. Acesta include frâne ceramice din carbon, jante speciale și anvelope pentru circuit.

Însă, cel mai important detaliu este acela că noul kit deblochează o viteză maximă incredibilă pentru o mașină electrică: 322 km/h.

Tesla Model S Plaid este cea mai rapidă mașină de serie

Tesla

În momentul lansării, Tesla Model S Plaid putea atinge o viteză de top de 262 km/h. Anul trecut, producătorul american introducea pachetul Track Mode prin care viteza de top creștea la 282 km/h. Model S Plaid este cea mai rapidă mașină de serie, fiind capabilă de sprinteze de la 0 la 100 km/h în doar 2,1 secunde.

Constructorul nu a dorit ca Model S să depășească pragul de 300 de km/h din cauza sistemului de frânare, care nu ar fi făcut față. Acum, însă, sedanul electric primește aceste frâne ceramice din carbon mai mari, care pot să încetinească mașina după ce depășește de 300 de km/h.

Frânele fac parte dintr-un nou pachet Track Mode, care deblochează o viteză de top de 322 km/h. De asemenea, modelul cu emisii zero primește o serie de modificări care o fac mult mai capabilă din punct de vedere dinamic.

Astfel, pachetul Track Model include jante din aluminiu forjat și anvelope pentru circuit. Discurile noi sunt din carbon cu un înveliș special din siliciu, etrierele sunt forjate dintr-o singură bucată, iar plăcuțele de frână sunt de înaltă performanță.

Noul kit va fi disponibil începând cu luna iunie 2023 și va costa între 15.000 și 20.000 de dolari. Prețul variază în funcție de componentele pe care le va alege clientul. Jantele „Zero-G” și anvelopele Goodyear pot fi achiziționate separat pentru 6.000 de dolari.

Discurile de frână pe față au 410 mm și o grosime de 40 mm, în timp ce discurile de pe spate au același diametru, de 410 mm, dar au o grosime de 32 mm. Puntea față beneficiază de etriere cu șase pistonașe, iar puntea spate este echipată cu etriere cu patru pistoane.

Producătorul american a lansat anul trecut pe piața europeană versiunile Model S Plaid și Model X Plaid. Acestea pot fi comandate și în România la prețuri ce pornesc de la 105.470 euro și, respectiv, 130.470 euro.

Specificații Tesla Model S Plaid:

  • Sistem de propulsie: Trei motoare de înaltă performanță
  • Putere totală: 1.020 CP
  • Sprint 0-100 km/h: 2,1 secunde
  • Viteză maximă: 322 km/h
  • Autonomie (WLTP): 600 kilometri

Sursa: Electrek

Articole similare

227.000 de autoturisme Volkswagen și Porsche, vizate de un „recall”

Robert Stan

MINI prezintă ediția specială Cooper JCW Bulldog Racing

Mihai Morcovescu

Opel GT Concept va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva

administrator_autopromag